Odlične poslovne prakse najboljše poslovne skupnosti

Radovedni smo in želimo se učiti od najboljših! Najboljše poslovne prakse v slovenski poslovni prostor vnašajo inovativnost, motivacijo ter povezovanje za rast in napredek. V AmCham Slovenija jih zato s ponosom izpostavljamo, predstavljamo in nagrajujemo.

Program Best of the Best smo oblikovali kot vodilo, navdih in pomoč pri prenosu novih znanj in pozitivnih poslovnih izkušenj.

Podjetja v slovenski poslovni skupnosti svoje poslovne prakse prijavijo na razpis. Izmed vseh na razpis prijavljenih projektov AmCham komisija Best of the Best, skupina izjemnih posameznikov in glasnikov dobrih poslovnih praks, izbere devet finalistov, po tri finaliste posameznega sklopa. Zmagovalci posameznega sklopa postanejo superfinalisti in se potegujejo za naziv najboljšega med najboljšimi, Best of the Best. Izbor najboljše prakse leta poteka v sklopu decembrskega AmCham Poslovnega zajtrka.

Predstavljamo vam finaliste programa Best of the Best 2022:

Nove poti do 𝗜𝗡𝗢𝗩𝗔𝗧𝗜𝗩𝗡𝗢𝗦𝗧𝗜 odlično odkrivajo:

  • Kolektor Group d.o.o. – Inteligentni robotski delavec KoCo
  • Steklarna Hrastnik d.o.o. – Ogljično nevtralna steklenica
  • Zavarovalnica Triglav d.d. – Virtualna tribuna Zavarovalnice Triglav

Po 𝗠𝗢𝗧𝗜𝗩𝗔𝗖𝗜𝗝𝗜 so izstopali:

  • Manpower d.o.o. – 4-dnevni delovnik kot premik k boljšemu načinu dela in poslovanja
  • Mercator d.d. – Znamka delodajalca nas povezuje
  • Pliva Ljubljana d.o.o. – Se vidimo na “Strehi Evrope!”

𝗘𝗦𝗚 načelom najboljše sledijo:

  • Novartis v Sloveniji in Univerza v Ljubljani – Industrija in univerza – Skupaj gradimo družbo znanja in blagostanja
  • Zavarovalnica Triglav d.d. – Trajnostna pobuda Zavarujmo prihodnost

Najboljši med najboljšimi 2021, ki smo ga razglasili na zadnjem letošnjem AmCham Poslovnem zajtrku, pa je postal Kemijski inštitut s projektom CCEdit (Proof-of-Concept) za razvoj uporabe izboljšanega sistema CRISPR za izbijanje genov v genomu.

Leta 2019 je skupina s Kemijskega inštituta vložila patentno prijavo za izboljšavo metode CRISPR, ki predstavlja enega najpomembnejših tehnoloških prebojev na področju ved o življenju v zadnjih letih. Na osnovi te izboljšave je prof. dr. Roman Jerala prijavil in pridobil ERC Proof-of-Concept projekt, poimenovan CCEdit, ki omogoča nadaljevanje razvoja in demonstracije tehnologije v zdravstvene in druge biotehnološke namene.