sl Slovenščina

Odlične poslovne prakse najboljše poslovne skupnosti

Radovedni smo in želimo se učiti od najboljših! Najboljše poslovne prakse v slovenski poslovni prostor vnašajo inovativnost, motivacijo ter povezovanje za rast in napredek. V AmCham Slovenija jih zato s ponosom izpostavljamo, predstavljamo in nagrajujemo.

Program Best of the Best smo oblikovali kot vodilo, navdih in pomoč pri prenosu novih znanj in pozitivnih poslovnih izkušenj.

Svoje najboljše poslovne prakse lahko v obdobju odprtega razpisa prijavite vsi člani AmCham Slovenija in podjetja v slovenski poslovni skupnosti na priporočilo članov.

Izmed vseh na razpis prijavljenih projektov AmCham komisija Best of the Best, skupina izjemnih posameznikov in glasnikov dobrih poslovnih praks, izbere devet finalistov, po tri finaliste posameznega sklopa. Zmagovalci posameznega sklopa postanejo superfinalisti in se potegujejo za naziv najboljšega med najboljšimi, Best of the Best. Izbor najboljše prakse leta poteka v sklopu zaključnega dogodka.

 

 

 

 

Letos je izbor prejel kar 24 prijav! Finalisti so:

Inovativnost 💡

  • CargoX – Elektronska pomorska nakladnica
  • PC7 – PandaChat
  • T-2 – Platforma T-2 Pametna mesta

 

Motivacija ❤️‍🔥

  • Novartis – Novartisov regijski BioCamp
  • Danfoss Trata – Women in STEM
  • Iskraemeco – Naj zaposleni

 

Sodelovanje 🤝

  • Atlantic Droga Kolinska – Slovenski kruh
  • Simbioza Genesis, socialno podjetje – Simbioza Mobiln@ – prva potujoča učilnica na kolesih
  • Roche & Poslovna šola IEDC – Bled Institute for Leadership in Digital Transformation and AI (BILDAI)

 

V mesecu decembru 2023 pa smo na prazničnem zaključnem dogodku na podlagi glasov AmCham komisije, občinstva in rezultatov digitalnega glasovanja, razglasili, kateri od treh superfinalistov je resnično najboljši med najboljšimi, Best of the Best 2023! 🥇 Z največ zbranimi glasovi je prepričal projekt Young Advisory Board, Lek d.d., član skupine Sandoz.

 

V Leku, članu skupine Sandoz si prizadevajo ustvarjati navdihujoče in inovativno delovno okolje, ki omogoča, da vsak posameznik razvije svoj potencial. Tako je leta 2020 nastala tudi Lekova inovativna pobuda za mlade talente – “𝗬𝗼𝘂𝗻𝗴 𝗔𝗱𝘃𝗶𝘀𝗼𝗿𝘆 𝗕𝗼𝗮𝗿𝗱” oz. svetovalni odbor mladih (YAB),  na pobudo mladih, z namenom vzpostavitve neposrednega kanala, ki bi omogočal komunikacijo med mladimi in vodstvom podjetja. Najvišje vodstvo skupaj z YAB-om osvežuje poglede na stroko in upravljanje družbe skozi mnenja najmlajše generacije znanstvenikov in gospodarstvenikov. Tako se ustvarja interdisciplinarna in medgeneracijska skupnost, ki s svojo raznolikostjo dodatno spodbuja nove načine razmišljanja in reševanja izzivov.  V zadnjem letu vstopa iniciativa tudi v širše družbeno okolje, kjer se povezuje s študentskimi organizacijami, skozi mentorstvo na hekatonih in poletnih šolah, tudi mednarodnih, nudi vpogled v delovanje farmacevtske industrije, deli znanje ter najboljše prakse. Lahko bi rekli, da je YAB valilnica vodij prihodnosti. YAB je lahko tudi zgled drugim podjetjem, kako učinkovito spodbujati mlade talente in izboljšati delovno kulturo za prihodnje generacije.