Odlične poslovne prakse najboljše poslovne skupnosti

Radovedni smo in želimo se učiti od najboljših! Najboljše poslovne prakse v slovenski poslovni prostor vnašajo inovativnost, motivacijo ter povezovanje za rast in napredek. V AmCham Slovenija jih zato s ponosom izpostavljamo, predstavljamo in nagrajujemo.

Program Best of the Best smo oblikovali kot vodilo, navdih in pomoč pri prenosu novih znanj in pozitivnih poslovnih izkušenj.

Podjetja v slovenski poslovni skupnosti svoje poslovne prakse prijavijo na razpis. Izmed vseh na razpis prijavljenih projektov AmCham komisija Best of the Best, skupina izjemnih posameznikov in glasnikov dobrih poslovnih praks, izbere devet finalistov, po tri finaliste posameznega sklopa. Zmagovalci posameznega sklopa postanejo superfinalisti in se potegujejo za naziv najboljšega med najboljšimi, Best of the Best. Izbor najboljše prakse leta poteka v sklopu decembrskega AmCham Poslovnega zajtrka.

Najboljšega med najboljšimi leta 2022 smo razglasili 6. decembra na AmCham Poslovnem zajtrku v družbi ljudi, ki Slovenijo dvigujejo v sam vrh – družbi slovenskih vrhunskih športnikov: Janje Garnbret, Eda Murića in Darka Đurića. Končno oceno je določil seštevek spletnega glasovanja, glasov strokovne žirije in glasov občinstva na dogodku. Z največ zbranimi glasovi je prepričal in si zaslužil naziv Best of the Best leta 2022 projekt tematskega sklopa ESG: Industrija in univerza – Skupaj gradimo družbo znanja in blagostanja Novartisa v Sloveniji in Univerze v Ljubljani.

ESG: Novartis v Sloveniji in Univerza v Ljubljani – Industrija in univerza – Skupaj gradimo družbo znanja in blagostanja —> NOSILEC NASLOVA BEST OF THE BEST 2022

Pri Novartisu v Sloveniji in Univerzi v Ljubljani se zavedajo priložnosti, ki izhajajo iz skupnega poslanstva in se pri tem osredotočajo na aktivnosti za razvoj mladih. S projektom Skupaj gradimo družbo znanja in blagostanja so se umestili v najboljšega v tematskem sklopu ESG in si zaslužili naziv najboljše poslovne prakse leta 2022, saj so med drugim dosegli manjšo zadržanost posameznih centrov znanja pred odprtim sodelovanjem in zmanjšanje stopnje birokratizacije, večjo povezanost strokovnjakov na posameznih ekspertnih področjih in pripravljenost podjetij za dolgoročno povezovanje, ki krepi inovacijsko sposobnost sodelujočih in v širšem pomenu prispeva k višji kakovosti življenja za vse.

 

Iskrene čestitke in izjemne pohvale tudi sodelujočima za odlični poslovni praksi v tematskem sklopu

MOTIVACIJA: Manpower Slovenija – 4-dnevni delovnik kot premik k boljšemu načinu dela in poslovanja in

INOVATIVNOST: Airnamics d.o.o., član skupine Kolektor – Inteligentni robotski delavec KoCo

Naslov najboljšega med najboljšimi 2021, ki smo ga razglasili na zadnjem lanskem AmCham Poslovnem zajtrku, pa si je zaslužil Kemijski inštitut s projektom CCEdit (Proof-of-Concept) za razvoj uporabe izboljšanega sistema CRISPR za izbijanje genov v genomu.

Leta 2019 je skupina s Kemijskega inštituta vložila patentno prijavo za izboljšavo metode CRISPR, ki predstavlja enega najpomembnejših tehnoloških prebojev na področju ved o življenju v zadnjih letih. Na osnovi te izboljšave je prof. dr. Roman Jerala prijavil in pridobil ERC Proof-of-Concept projekt, poimenovan CCEdit, ki omogoča nadaljevanje razvoja in demonstracije tehnologije v zdravstvene in druge biotehnološke namene.