sl Slovenščina

Investicije in poslovne priložnosti so naša prioriteta. Skupaj želimo postaviti Slovenijo visoko na lestvico konkurenčnih držav in si prizadevamo, da bo Slovenija prva izbira investitorjev, ki prihajajo v Evropo.

Slovenia Business Bridge™ je investicijsko razvojna poslovna konferenca, namenjena predstavitvi slovenskega investicijskega okolja in poslovnih priložnosti v Sloveniji tujim investitorjem, pa tudi izpostavljanju konkretnih priložnosti za slovenska podjetja v ZDA ter na drugih tujih trgih. Konferenca poteka vsaki dve leti in povezuje poslovni svet, investitorje, predstavnike držav in diplomatski zbor.

Slovenia Business Bridge™ 2023

Na 7. investicijsko razvojni konferenci Slovenia Business Bridge™, ki je potekala 21. in 22. septembra 2023, z naslovom “Believe in Business – Križišče priložnosti”, smo se osredotočili na globalne gospodarske izzive in vlogo gospodarstva pri ustvarjanju trajnostnih, medsebojno povezanih skupnosti. V sklopu posameznih panelov smo poudarili pomen družinskih podjetij in naslovili teme, kot so povezljivost, prizadevanje za zeleno prihodnost ter moč tehnologije in umetne inteligence.
Na dogodku se je zvrstilo več kot 40 govorcev, več kot 350 udeležencev pa je imelo priložnost izmenjati najboljše prakse za krepitev lokalnih, regionalnih in globalnih gospodarstev.

VEČ

 

Slovenia Business Bridge™ 2021

Slovenija, dežela mnogih možnosti, kaj vse je mogoče doseči s trdim delom, kako biti privlačen za podjetja in hkrati ohraniti talente v državi, kaj pomeni kreativnost – vse to so bile teme otvoritvenega dogodka 6. investicijsko razvojne konference Slovenia Business BridgeTM z naslovom Dialog voditeljev: Kako ustvariti regijo uspešnih posameznikov, hitro rastočih podjetij in svetovnih zmagovalcev?

Uvodni dogodek investicijsko razvojne konference Slovenia Business Bridge, ki jo že šesto leto zapored AmCham Slovenija organizira v sodelovanju s Spirit Slovenija, je na oder postavil izjemne govorce, ki so z občinstvom delili, kako vidijo Slovenijo kot poslovni prostor in kako iz njega ustvarjajo regionalne in globalne zgodbe uspeha. Na panelu so sodelovali Emil Tedeschi, generalni direktor in solastnik Atlantic Grupe, Iza Login, soustanoviteljica Outfit 7 in direktorica Login Establishment, in Dragan Šolak, predsednik Nadzornega sveta in ustanovitelj United Group. Pogled AmCham Komisije za spodbujanje investicij je predstavila Nevenka Črešnar Pergar, sopredsedujoča komisiji in direktorica NP Consulting, ki je povedala, da investitorji potrebujejo fleksibilne, stabilne, predvidljive okoliščine, kar Slovenija tudi ponuja.

Slovenija je konkurenčna in pionirka v znanju in inovacijah na področju biotehnologije in biomedicine, Slovenija je dom najbolj naprednih tehnologij in tehnologij prihodnosti in Slovenija mora izkoristiti svoje potenciale na področju investicij v zeleno energijo in okolju prijazno poslovanje, so bila glavna sporočila drugega dne konference Slovenia Business Bridge, ki so ga zaznamovali trije paneli, ki so se posvetili tematikam, povezanim s prednostmi Slovenije na področju biotehnologije in biomedicine, digitalizacije in investicij.

Slovenia Business Bridge™ 2019

Inovativnost, sodelovanje in zaupanje so pot do uspeha. Cenjeni govorniki iz Slovenije in tujine so inovacije, sodelovanje in zaupanje kot prednostno tematiko in dejavnike za doseganje dobrih poslovnih rezultatov in poslovnega uspeha, postavili v središče pozornosti.