sl Slovenščina

10 let, ena vizija: Partnerstvo za spremembe

Partnerstvo za spremembe je že desetletje vzor inovativnega sodelovanja med zaposlenimi v slovenskem javnem in zasebnem sektorju, katerega cilj je razvijati dobre ideje, prakse in dragocene rešitve ter omogočiti izmenjavo zaposlenih. V tem dinamičnem programu so strokovnjaki iz javne uprave in poslovnega sveta premikali meje, rušili stereotipe in pisali navdihujoče zgodbe. Pokazali so, da je mogoče na novo premisliti sinergijo med vlado in zasebnim sektorjem in delovati inovativno. Platforma naslavlja izzive, ki so za različne družbene deležnike ključnega pomena. 

Platforma Partnerstvo za spremembe je vsako leto omogočila izmenjave zaposlenih med javno upravo in gospodarstvom, kjer so ljudje dobesedno zamenjali svoja delovna mesta, poleg tega pa smo vsako leto reševali tudi izzive, ki jih kot ključne prepoznajo različni deležniki v družbi. Partnerstvo za spremembe je s spreminjanjem miselnosti, učenjem in spodbujanjem sodelovanja in krepitvijo vloge posameznika uvedlo koncept  inovativnega soustvarjanja v slovenski družbi, kot ga še ni bilo.

Ko razmišljamo o 10 letih in 9 uspešno izvedenih krogih, z grenkosladkimi občutki oznanjamo, da zaključujemo z izvajanjem programa v njegovi trenutni obliki – krogih naslavljanja izzivov in izmenjavah med javnim in zasebnim sektorjem. A kljub temu osrednji duh partnerstva ostaja nespremenjen!  

Medtem ko se program razvija, že postavljamo temelje za prenovljeno platformo, ki bo še naprej spodbujala pozitivne spremembe v družbi in krepila moč sodelovanja. Z nestrpnostjo pričakujemo naslednje – že 10. – poglavje!