Partnerstvo za spremembe – nov krog izmenjav v letu 2022

Izmenjave zaposlenih predstavljajo temelj Partnerstva za spremembe in z veseljem napovedujemo nov krog izmenjav za leto 2022.

Partnerstvo za spremembe, program inovativnega sodelovanja med zaposlenimi v slovenskem javnem in zasebnem sektorju, letos ponovno odpira vrata izmenjavi zaposlenim v javni upravi in gospodarstvu. V programu zaposleni skupaj premikajo meje, rušijo stereotipe in ustvarjajo pozitivne zgodbe ter dokazujejo, da sodelovanje med javno upravo in gospodarstvom na nov, drugačen in inovativen način deluje.

Zaradi epidemiološke situacije je čas izmenjave razširjen na obdobje med aprilom in septembrom, ko se bodo izmenjave odvijale bodisi v živo bodisi na daljavo bodisi v kombinaciji – odvisno od razmer in individualnega dogovora med vami in organom javne uprave. Priporočamo, da se srečate najmanj dvakrat, sicer pa je izvedba izmenjave prepuščena vam.

In kdo bi vas letos sprejel na izmenjavo?

Če bi želeli obiskati organ javne uprave, ki ga trenutno ni na seznamu, nam to sporočite. Potrudili se bomo, da uredimo tudi to sodelovanje oziroma izmenjavo.

Prosimo vas, da svojo prijavo pošljete na elektronski naslov mojca.grobelnik@amcham.si, do 9. 3. 2022, do 14. ure.

Tudi v  8. krogu je Partnerstvo za spremembe k sodelovanju povabilo organizacije (gospodarska združenja, občine, nevladne organizacije, javne zavode, zasebne zavode, ustanove, organe javne uprave, izobraževalne in znanstvene institucije, …) ali skupine vsaj treh podjetij, ki verjamejo v sodelovanje, in ki želijo spreminjati družbeno in poslovno okolje na bolje. Na letošnji razpis se je prijavilo 11 odličnih izzivov, s pomočjo komisije in glasov udeležencev na dogodku pa smo izbrali tri, ki jih bomo reševali v letošnjem letu.

Izbrani projekti so Cona: Vrtec Ledina (izziv prijavil Vrtec Ledina), Brez IKT strokovnjakov ni zelene in digitalne družbe (izziv prijavila AmCham komisija Pripravljeni na prihodnost) in Kako mladim približati lokalna podjetja (izziv prijavila občina Kočevje).