sl Slovenščina

Minimalni standardi ustreznega ravnanja v organizaciji so pomembni tako za učinkovito poslovanje kot tudi za podjetje kot skupnost ljudi. AmCham Komisija za korporativno etiko in transparentnost se zavzema, da bi transparentnost, skladnost in vrednote postale ključnega pomena tako v podjetjih kot v organizacijah in državni upravi.

S tem namenom je komisija na AmCham Poslovnem zajtrku »Okoljska, družbena in upravljavska (ESG) načela: obveza ali trend?«, ki je 30. avgusta potekal v sklopu Blejskega strateškega foruma (BSF), objavila slovar izrazov s področja korporativne etike in skladnosti poslovanja. Več o dogodku si lahko preberete tukaj.

Slovar vsebuje kratko razlago izrazov, s katerimi se najpogosteje srečujemo na področjih korporativne etike in skladnosti poslovanja. Vabimo vas k ogledu slovarja, do katerega lahko dostopate na tej povezavi. V AmCham komisiji bomo slovar ves čas posodabljali glede na potrebe, ki se bodo pokazale na omenjenih področjih. Ob tem se obračamo tudi na vas in vas prosimo, da nam sporočite morebitne predloge za spremembe oziroma dopolnitev slovarja.