sl Slovenščina

Ta mesec so v naši neposredni bližini vladale izredne razmere. Ljudje iz Srbije, Hrvaške in Bosne so se znašli v primežu poplav, humanitarne akcije so potekale po celotni Sloveniji. Ob eni največjih naravnih nesreč v regiji je tudi AmCham Slovenija pozval k finančni ali materialni pomoči svoje člane v iniciativi »Brez velikih besed – POMAGAJMO!«. Prav tako je na pobudo udeležencev programa 4. generacije AmCham Young Professionals stekla posebna akcija, kjer so poskušali aktivirati in v pomoč vključiti čim več sodelavcev v organizacijah kjer so zaposleni.

V katastrofi smo Slovenci pokazali da smo sposobni organizirati hitro humanitarno in strokovno pomoč. Veseli smo, da so tudi naši člani bili del te zgodbe ter se množično odzvali tudi na našo iniciativo. Naslednja podjetja so se nemudoma odzvala s sporočilom, da so pomoč organizirali že znotraj svojih podjetij, se priključili lokalnim iniciativam ali pa sredstva donirali preko drugih humanitarnih organizacij: UniCredit Banka Slovenija d.d, Zavarovalnica Triglav d.d., BTC d.d., Atlantic Grupa d.d., Medis d.o.o., Pristop skupina d.o.o., Airpass d.o.o, SAP d.o.o., KPMG, Mercator d.d., Kaval Group (BID d.o.o), Jezeršek d.o.o., Mondelez d.o.o., MARS Overseas Holding d.o.o., Fluidmaster d.o.o., D-IMEX d.o.o., Knauf Insulation d.o.o. Zelo veseli pa smo bili pomoči sledečih podjetij: Adecco H.R. d.o.o., IBM Slovenija d.o.o., Aviat d.o.o., S&T Slovenija d.d. in Pfizer, ki so sredstva prispevala z nakazilom ali materialno pomočjo preko AmCham Slovenija, ki je poskrbel, da so sredstva v sodelovanju s kolegi iz AmCham Hrvaška in AmCham Srbija prišla v prave roke.

Vzporedno je potekala tudi iniciativa 4. generacije AmCham Young Professionals, ki so nam ponosno sporočili, da je akcija več kot uspela, saj so skupaj nabrali za dva zvrhano polna kombija najnujnejše pomoči. Radi bi se zahvalili naslednjim organizacijam: podjetju Aviat, podjetju Bent, podjetju MSD,Studiu Moderna ter zaposlenim podjetja GBD BPD iz Kranja. Člani AmCham Young Professionals so prispevali pijačo in ostalo pomoč, ki jo je nabral vsak posameznik. Zbrano pomoč bodo iz SKC Danilo Kiš poslali v kraj Bosanski šamac, ki do zdaj še ni prejel pomoči. Zahvalo skupaj s fotografijami so objavili na Facebook strani dogodka »Akcija zbiranja pomoči ogroženim v poplavah v Srbiji, BiH in Hrvaški«.

Ne smemo pozabiti, da so razmere na prizadetih območjih še vedno obupne, ter da bodo škodo nastalo s poplavami morali odpravljati še leta po nesreči. Zato naj za konec naše člane spodbujamo k spremljanju razmer tudi v prihodnje in nadaljnji potrebni pomoči.



Pomoč Srb in BiH_AmCham Young Pro_Zahvala.pdf