sl Slovenščina

15. septembra se izteče rok za prijavo podjetij na razpis za Slovensko nagrado za družbeno odgovornost HORUS 2010, ki je bil pod častnim pokroviteljstvom predsednika RS dr. Danila Türka, objavljen v začetku maja 2010. Vabimo vas, da se na razpis prijavite tudi vi. Razpis, prijavni obrazec, vprašalnik in navodila najdete na spletni strani http://www.horus.si/. Člani partnerskih organizacij lahko uveljavijo 20% popust pri prijavi na razpis.

Z razpisom želimo partnerji poiskati in nagraditi celovite pristope podjetij k družbeni odgovornosti. Le-ta pomeni mnogo več od dobrodelnosti, je predvsem poštenost brez zlorabe preko meja, ki jih zahteva zakonodaja. Nagrada je namenjena podjetjem, ki se zavedajo družbene odgovornosti in jo vključujejo v svoje poslovanje: v odnosu do okolja, do svojih zaposlenih in drugih déležnikov podjetja – poslovnih partnerjev in širše družbe – ter pri razvoju izdelkov in storitev. Še posebej pomembno pa je, da jo podjetja vključujejo v strateško vodenje ter svoje poslovanje, ki naj tudi v času krize posluje družbeno odgovorno. Nagrada HORUS bo tudi letos podeljena v treh kategorijah: mala, srednje velika in velika podjetja. V letu 2009 so med 11 finalisti nagrade prejeli: Trimo Trebnje d.d., Atech elektronika d.o.o. in Informa Echo d.o.o. ter posebno priznanje red. prof. dr. Jožica Knez Riedl (EPF UM).

Za prijavitelje je bil 2.9.2010 v Ljubljani organiziran poseben seminar za lažjo prijavo na razpis, podelitev nagrad pa bo predvidoma sredi novembra, prav tako v Ljubljani.

Želimo vam uspešno prijavo in vas lepo pozdravljamo!