sl Slovenščina

Pod okriljem nacionalne platforme Partnerstvo za spremembe in AmCham Slovenija je februarja 2019 nastala iniciativa “Učitelj sem! Učiteljica sem!”, ki širi dobre prakse učiteljev in učiteljic v slovenskih šolah. V okviru iniciative pa tudi letos izbiramo UČITELJA LETA – UČITELJICO LETA 2024! Od danes naprej, 2. 4. 2023 pa vse do 30. 4. 2024, lahko glasujete za svojo superfinalistko!

Superfinalistke, ki se letos potegujejo za naziv Učiteljica leta so: 

ADRIANA GABERŠČIK, OŠ Miška Kranjca Ljubljana

SAŠA PUŠNAR DOBNIKAR, Ekonomska šola Ljubljana

SIMONA ŠARLAH, Osnovna šola Vojnik

 

Svoj glas lahko oddate TUKAJ.

Glasovanje poteka do 30. aprila 2024.


 


Pravila glasovanja:

Glasovanje za učiteljico leta 2024 je sestavljeno iz treh delov. Glasovanje se bo  pričelo 2. aprila 2024 in traja do 30. aprila 2024.

  • Prvi del predstavlja glas strokovne komisije.
  • Drugi del predstavlja glasovanje javnosti. Glasovanje bo objavljeno na spletni strani amcham.si, uciteljsem.si in na AmChamovih družbenih omrežjih ter v reviji Ona, časopisu Delo in na spletni strani Onaplus. Glasovanja bodo potekala ločeno, na koncu pa bomo glasove združili.
  • Tretji del glasovanja predstavljajo medsebojne ocene učiteljev, ki sodelujejo v iniciativi Učitelj sem! Učiteljica sem!. V primeru izenačenih glasov bo prevladala ocena strokovne komisije (oziroma predsednika komisije). V primeru izenačenih glasov, prevlada ocena predsednika strokovne komisije.

*Več o pogojih in pravilih sodelovanja TUKAJ.

**Vir slik: DELO

 


VEČ O PROJEKTU

V letu 2020 se je projekt povezal tudi s Fundacijo Varkey, ki z enakim poslanstvom deluje na globalni ravni in vsako leto v sklopu foruma ‘Global Education and Skills’ organizira izbor za najboljšega učitelja na svetu – Global Teacher Prize. S podpisom sporazuma je iniciativa “Učitelj sem! Učiteljica sem!” postala tudi National Teacher Prize Slovenia in tako so med najboljšimi učitelji sveta prostor dobili tudi slovenski učitelji in učiteljice. V letu 2023 je na izboru za Global Teacher Prize sodeloval Učitelj leta 2022 – dr. Uroš Ocepek in se uvrstil med 50 najboljših učiteljev na svetu.