sl Slovenščina

V AmCham Slovenija smo, v imenu članic in članov poslovne skupnosti, čestitali predsednici državnega zbora, gospe mag. Urški Klakočar Zupančič, kandidatu za mandatarja Vlade Republike Slovenije, gospodu dr. Robertu Golobu ter poslankam in poslancem.

Poslovna skupnost AmCham Slovenija kot ključne tematike prepoznava zdravje, znanje, mednarodno konkurenčnost, trajnost ter meritokracijo in transparentnost. Na podlagi dela naših osmih komisij, ki predstavljajo temelj našega zagovorništva in štejejo več kot 320 strokovnjakov iz različnih področij, v pismu predstavljamo ključne poudarke našega dela in pogled na koalicijsko pogodbo. Številne namere pozdravljamo, a hkrati izpostavljamo tudi področja, ki jih pogrešamo, ali pa so v nasprotju s pričakovanji razvojno naravnanega gospodarstva. Nanje so nas opozorili naše članice in člani, podjetnice in podjetniki ter podjetja.

V pismu smo poudarili tudi pomen in željo po odprtem, kulturnem in konstruktivnem dialogu med vsemi akterji – politiko- koalicijo in opozicijo-, civilno družbo, znanostjo in gospodarstvom. Omembe gospodarstva kot partnerja za razvoj, v koalicijski pogodbi žal nismo videli, pa vendar smo z veseljem ponudili roko za sodelovanje, saj se zavedamo, da brez močnega gospodarstva, družbe blagostanja, kot si jo želimo vsi, ne bo.

Celotno pismo prilagamo v priponki.