sl Slovenščina

Dragi člani AmCham Slovenija,

V naši neposredni bližini se dogaja naravna katastrofa grozljivih razsežnosti, ki ogroža življenja več sto tisoč ljudi. Podobe obupa v očeh žrtev, grozljiva dejstva o naravi in posledicah poplav v sosednjih državah so pretresljive. Zato: brez velikih besed – POMAGAJMO! Predlagamo in prosimo, da podjetja po svojih zmožnostih pomagate prizadetim v eni največjih naravnih nesreč v regiji.

Akcije zbiranja pomoči za poplavljena območja na Hrvaškem, BiH in Srbiji potekajo po vsej Sloveniji. V kolikor ste del tega tudi v vašem podjetju, vam izrekamo iskreno priznanje, vse ostale pa vabimo in predlagamo, da to še storite in se nam pridružite v skupni akciji pomoči, in sicer:

1. Lahko se odločite za finančna pomoč v poplavah prizadetim z nakazilom zneska na račun AmCham Slovenija TRR SI56 2900 0005 9808 893, z namenom POMOČ. Lahko nam zaupate, da bomo v sodelovanju s kolegi iz AmCham Hrvaška in AmCham Srbija, ki so povezani z njihovimi državnimi organi in humanitarnimi organizacijami, ki najbolje vedo, kje so glavna žarišča naravne nesreče v državah in kje je pomoč najbolj potrebna, poskrbeli za konkretno pomoč in kar je najpomembnejše – da bo le ta šla v prave roke. Pričakujete lahko tudi natančno poročilo o tem, kako je bila pomoč razdeljena.

2. Druga možnost je materialna pomoč. Če želite pomagati v materialu, predlagamo da se osredotočite na doniranje trenutno najbolj potrebnih stvari. AmCham Slovenija se je povezala s podjetjem Odelo Slovenija, ki bo v petek 23. maja na prizadeta območja v BiH in Srbija z lastnimi sredstvi in razpoložljivim voznim parkom, organizira transport pomoči, kjer je lahko poleg njihove tudi vaša pošiljka pomoči. Njihov seznam ta hip najbolj nujnih materialnih dobrin, kot jih zbirajo za pomoč prizadetim v poplavah:

– spalne vreče, zložljive postelje, odeje.. (oblačil ne zbirajo – po poročanju medijev, je teh trenutno zbranih dovolj in so potrebe drugje)

– sanitetni material, higienski pripomočki

– živila z daljšim rokom uporabe (vsaj pol leta pred datumom poteka)

– voda

– otroška hrana, plenice

– hrana za živali itd.

Prav tako je na pobudo udeležencev programa AmCham Young Professionals stekla posebna akcija, kjer le-ti poskušajo aktivirati in v pomoč vključiti čim več sodelavcev z zbiranjem materialne pomoči vse do ponedeljka, 26. maja 2014. V torek (po potrebi tudi v sredo) bodo organizirali pobiranje zbranega materiala s kombiji in seveda tudi primerno distribucijo naprej. V kolikor se boste v podjetju odločili za zbiranje pomoči direktno med zaposlenimi in potrebujete nadaljnjo pomoč s koordinacijo za transport materiala, se lahko obrnete neposredno na pobudnici Anjo Kovačič, 041 836 503, aniakovacic@gmail.com ali Tamaro Pavasović Trošt, 030 606 366, tpavasovic@yahoo.com.

Skupaj smo močnejši! V kolikor se želite pridružiti akciji, sodelovati in pomagati, prosimo kontaktirajte Nino Irt, nina.irt@amcham.si, 030 646 088 ali Katarino Makovec, 040 766 999, katarina.makovec@amcham.si