sl Slovenščina

 

AmCham Slovenija v sodelovanju z javno agencijo SPIRIT Slovenija, skupaj z Veleposlaništvom ZDA v Ljubljani ter Veleposlaništvom RS v Washingtonu, organizira 11. AmCham Poslovno-razvojno delegacijo v ZDA, ki bo potekala od 3. do 8. januarja 2023, v Las Vegasu, Nevada, ZDA. Delegacija šteje 27 udeležencev – gospodarstvenikov in predstavnikov slovenskih podjetij iz različnih področij.

Bogat program vključuje obisk najpomembnejšega tehnološkega sejma na svetu CES (Consumer Techonolgy Assosiation), na katerem razstavlja kar 3900 razstavljavcev s celega sveta, ogled inovativnih podjetij, ki se ukvarjajo s podatkovnimi bazami in razvojem pametnih mest, srečanje z gospodarskim združenjem in mnogo ostalih zanimivosti, ki bodo navdušile vsakogar, ki ga zanimajo zelena transformacija, digitalizacija in novi poslovni modeli, vsakogar, ki si želi novih poslovnih priložnosti, saj je Nevada znana po številnih panogah, kot so IT, logistika, letalstvo, obramba, energija, zdravstvo, igre na srečo, prebojne tehnologije in podobno.

CES, znan tudi kot svetovni oder tehnoloških inovacij, bo le del programa tokratne delegacije. V drugem delu bodo imeli udeleženci priložnost ogleda znanstveno-raziskovalnega inštituta Black Fire Innovation, International Innovation Center, Switch Las Vegas – kampusa vodilnih telekomunikacijskih rešitev in tehnoloških inovacij naslednje generacije, The Boring Company Elona Muska v Las Vegasu, ki je lani zgradilo 29 milj dolg sistem tunelov pod mestom za prevoz potnikov v vozilih Tesla.

Vida Dolenc Pogačnik, direktorica operative in mednarodnega sodelovanja pri AmCham Slovenija in vodja tokratne delegacije je ob tem povedala: »Veselim se, da bodo lahko predstavniki slovenskih podjetji v stiku z najboljšimi na svetu na področju digitalnih tehnologij, prav tako pa se zavedam, da naše delegacije omogočijo odlično mreženje in nove poslovne priložnosti.«

Mag. Ajša Vodnik, generalna direktorica AmCham Slovenija pa je dodala: »Poslovno razvojne poti, ki jih organiziramo v sodelovanju s Spirit Slovenija so odlična priložnost, da se slovensko gospodarstvo odpre pomembnemu trgu, kot je trg ZDA, prav tako pa da si podjetja ustvarijo nove priložnosti in partnerstva.«

Več o programu in udeležencih tokratne delegacije si lahko ogledate TUKAJ.