sl Slovenščina

V petek 15. marca je 35 udeležencev 3. generacije licenčnega programa AmCham Young Professionals sodelovalo pri delavnici dr. Aleksandra Zadela, direktorja Inštituta za osebni razvoj Corpus, Anima, Ratio, v raziskovanju fenomean motivacije in samomotivacije v kontekstu izzivov osebnega razvoja, osebne ali poslovne učinkovitosti ter doseganja vsakdanjih ali strateških ciljev svojega življenja. Dr. Zadel je med drugim mladim potencialom na ilustrativen način svetoval pri njihovih konkretnih primerih težav z motivacijo pri kadrovski politiki ter razvoju osebnih ter managerskih potencialov sebe in zaposlenih.

Sobotni del delavnice je vodila mag. Ajša Vodnik, izvršna direktorica Ameriške gospodarske zbornice- AmCham Slovenija, z bogatimi izkušnjami v medijih kot novinarka, televizijska voditeljica, urednica ter podjetnica. Skozi konkretne primere komunikacijskih veščin, je svojo strast proučevanja konceptov poslovnega liderstva, -s poudarkom na kredibilnosti, povezanosti in komunikaciji-, prenesla tudi na udeležence. S treningom javnega nastopa, nagovora ali prezentacije pred vključeno kamero, so udeleženci dobili privilegij izkusiti realno situacijo vsakdanjika poslovnih liderjev. Mag. Vodnik je v tej izkušnji vsakega udeleženca posebej usmerila k izboljšavam in pomembnim poudarkom v komunikaciji.

Pomemben del delavnice je bilo tudi druženje udeležencev po programu na zabavi, kjer so imeli priložnost da se spoznajo še v bolj sproščenem okolju. Kot kažejo odzivi , je bila delavnica več kot uspešna in udeležencem v velik navdih ter pomoč za še večjo motivacijo pri doseganju visokih standardov v poslu, ki ga opravljajo.