sl Slovenščina

Adrenalin, energija, moč, motivacija, zagnanost, strastnost, osredotočenost, optimizem, … Vse to je zanos, posebno stanje zavesti in val energije, ki sproži nalezljive mravljince po celem telesu. 


Na tokratni delavnici AmCham Best Practice Academy pod vodstvom psihologinje in glasbenice Katarine Habe smo govorili o zanosu v poslovnem svetu in se vprašali, ali je to utopija ali vizija. Predavateljica je zanos predstavila kot optimalno doživetje oz. posebno stanje zavesti, ki se pojavi, ko so naše sposobnosti in izzivi okolja uravnoteženi. 


Na delavnici smo se spoznali z različnimi tehnikami, s katerimi lahko bolje ohranjamo osredotočenost in fokus v delovnem okolju. Ne le da te tehnike pomagajo mnogim glasbenikom in športnikom, ampak so uporabne za vse, ki želijo doseči vrhunsko doživetje zanosa. Razbremenimo se lahko z gibanjem in s fizično aktivacijo, pa tudi z enostavnim osredotočanjem na taktične note.


Ko je Katarina doživeto opisovala zanos in občutek, ki se ob tem pojavi, smo se tudi sami sprostili, ob tem pa so se povezali duša, čustva, telo in naš um.


In kot obljubljeno – začeli smo z zanosom in končali s šmornom.