sl Slovenščina

Antiq Palace Hotel, 27. November 2013

Z dogodkom 27. novembra 2013 v hotelu Antiq Palace, AmCham Slovenija pričenja novo poslovno zgodbo: začetek delovanja Canadian Business Club-a, ki ga organiziramo v sodelovanju z Veleposlaništvom Kanade v Budimpešti, Madžarska.

Častna gostja dogodka, veleposlanica Kanade v Republiki Sloveniji, Nj. Eks. Lisa Helfand je programu CBC izrekla svojo polno podporo in ponudila pomoč pri njegovi izvedbi.

Izvršna direktorica AmCham Slovenija mag. Ajša Vodnik je izrazila hvaležnost za zaupanje in pripravljenost na sodelovanje pri programu CBC s strani Veleposlaništva Kanade ter pokazala veliko navdušenje nad njegovim zagonom.

Prva predsednica poslovnega kluba Canadian Business Club, ga. Aleša Kandus, direktorica Medexa in častna konzulka Kanade v Republiki Sloveniji, je izrazila svoje navdušenje in izpostavila dolgotrajen postopek ustanavljanja poslovnega kluba.

Glavna naloga CBC-ja bo promocija in okrepitev trgovinskih odnosov med Kanado in Slovenijo. Klub CBC bo organiziran v okviru AmCham Slovenija z namenom podpore poslovnemu sodelovanju med državama ter pospeševanju trgovine, investicij in drugih gospodarskih odnosov. CBC bo deloval tudi kot forum za izmenjavo idej o poslovnem okolju v Sloveniji ter za predlaganje ukrepov za okrepitev gospodarskega razvoja.

Dobro vzdušje z živahnim druženjem je nakazalo, da bodo prihodnja srečanja, ki bodo vključevala strokovna obveščanja, seminarje itd., z začetkom v januarju, prinesla še mnogo plodnih in uspešnih rezultatov.