sl Slovenščina

 


Z jutranjo kavo z ameriškim veleposlanikom se je začel izobraževalni del Summer Economics Institute (SEI) 2017, kjer AmCham Slovenija in ameriško veleposlaništvo v Sloveniji že šesto leto zapored povezujeta študijske in poslovne poti študentov iz različnih smeri študija.


20 študentov z več fakultet in različnih študijskih programov se bo skozi delovne počitnice preizkusilo v podjetništvu.


Študente je nagovoril ameriški veleposlanik v Sloveniji, Nj. Eksc. Brent R. Hartley, ki je dejal: »Sam vam kar malo zavidam, da se takega programa ne morem udeležiti tudi sam. Povezujete se študentje različnih smeri in to je nekaj najboljšega. Podjetništvo odlikuje in oblikuje ZDA, ljudem daje svobodo, da so kreativni pri uresničevanju svojih idej.«


Izvršna direktorica AmCham Slovenije, mag. Ajša Vodnik, je zbrane študente spodbudila z naslednjim sporočilom: »Program SEI predstavlja edinstveno priložnost, da se mladi talenti povežete med seboj. Ostanite radovedni in izkoristite svoje znanje.«


20 študentov z več fakultet in različnih študijskih programov se bo skozi delovne počitnice preizkusilo v podjetništvu. Predavanja, terenski obiski, oblikovanje in predstavitev svoje ideje, vse to bo del dvotedenskega izobraževanja, nad katerim bo bdel ameriški profesor podjetništva in ekonomije Jay Ebben.


Po praktične izkušnje in znanja gredo študenti na prakso v podjetja, ki so člani AmCham Slovenija. V letošnjem SEI programu sodelujejo Bayer, Bisnode, CMS Reich-Rohrwig Hainz – Podružnica v Sloveniji, Competo, IBM, Johnson & Johnson, Kolektor Group, KPMG, Lemur Legal, Merck Sharp & Dohme, Pernod Ricard Slovenija, Philip Morris Ljubljana, Špica International in Union Hoteli. Vsem se za sodelovanje najlepše zahvaljujemo.