sl Slovenščina


Teden korporativnega prostovoljstva bo letos potekal med 28. septembrom in 2. oktobrom. Izberite svojo akcijo in vračajte družbi skupaj z nami!


AmCham Slovenije je s partnerjem in glavnim organizatorjem projekta Vračamo družbi, Slovensko filantropijo in Ameriškim veleposlaništvom v Sloveniji leta 2013 prvič izvedla teden korporativnega prostovoljstva. Takrat je v projektu sodelovalo 31 slovenskih in mednarodnih podjetjih. V lanskem letu se je število sodelujočih podjetij povečalo na 43, pri čemer je 715 prostovoljcev opravilo kar 52 akcij. V letošnjem letu bo projekt še obsežnejši, hkrati pa uvajamo tudi novost, možnost prenosa znanja strokovnjakov iz podjetij nevladnim organizacijam, na področjih, kjer jim ga najbolj primanjkuje, preko kataloga mentorstev.

Osnovni in hkrati dolgoročni cilj obsežne akcije Vračamo družbi ni le aktivna udeležba prostovoljcev v tem tednu korporativnega prostovoljstva. Je ustvarjanje nove vrste sodelovanja med podjetji in nevladnimi organizacijami za dobro skupnosti. Z akcijo spodbujamo podjetja, ki na tem področju še niso aktivna, da sama začutijo odgovornost, poslanstvo in nalogo, da tudi skozi prostovoljstvo vračajo v svoje lokalno okolje. Cilj takšnega združevanja in povezovanja je srečen posameznik ter zdrava družba in prav Ameriška gospodarska zbornica si ta cilj vedno bolj postavlja na prvo mesto, saj je njeno delovanje na vseh ravneh usmerjeno prav v to smer. Le s povezovanjem lahko upamo in pričakujemo ponovni razcvet družbe.

Letos bomo projekt Vračamo družbi – teden korporativnega prostovoljstva izvedli v tednu med 28. septembrom in 2. oktobrom 2015. Vabimo vas, da se tudi vi aktivno vključite v prostovoljske akcije.

Na naši spletni je možno izbirati prostovoljske akcije med tremi različnimi katalogi:

1. Katalog korporativnih akcij

2. Katalog mentorstev

3. Katalog korporativnih akcij za vzpostavitev Nacionalnega centra prostovoljstva

Prijava na posamezne akcije je možna do 14. 9. 2015.

Več informacij o akciji Vračamo družbi najdete na povezavi: Vračamo družbi