sl Slovenščina

Teden korporativnega prostovoljstva letos med 28. septembrom in 2. oktobrom

AmCham Slovenija je s partnerjem in glavnim organizatorjem projekta Vračamo družbi Slovensko filantropijo in Ameriškim veleposlaništvom v Sloveniji leta 2013 prvič izvedla teden korporativnega prostovoljstva. Takrat je v projektu sodelovalo 31 slovenskih in mednarodnih podjetjih. V lanskem letu se je število sodelujočih podjetij povečalo na 43, pri čemer je 715 prostovoljcev opravilo kar 52 akcij. V letošnjem letu bo projekt še obsežnejši, hkrati pa uvajamo tudi novost, možnost prenosa znanja strokovnjakov iz podjetij nevladnim organizacijam, na področjih, kjer jim ga najbolj primanjkuje, preko kataloga mentorstev. Tako bodo učinki akcije še bolj trajnostni.

Osnovni in hkrati dolgoročni cilj obsežne akcije Vračamo družbi -Teden korporativnega prostovoljstva AmCham Slovenija in Slovenska filantropija ni le aktivna udeležba prostovoljcev v tem tednu korporativnega prostovoljstva, temveč in predvsem tudi, da tista podjetja v Sloveniji, ki še niso »prebujena« in še nimajo aktiviranega delovanja za družbeno odgovornost v svojem DNK in svojih dolgoročnih strategijah, da preko te pobude sama začutijo odgovornost, poslanstvo in nalogo, da tudi na tak način prostovoljstva vračajo v svoje lokalno okolje. Da vračajo družbi. Le s povezovanjem zdravega gospodarstva in civilne družbe – družbeno občutljivih skupin – lahko upamo in pričakujemo ponovni razcvet družbe. Cilj takšnega združevanja in povezovanja je srečen posameznik ter zdrava družba in prav Ameriška gospodarska zbornica si ta cilj vedno bolj postavlja na prvo mesto, saj je njeno delovanje na vseh ravneh usmerjeno prav v to smer. Verjamemo, da takšen vseslovenski projekt lahko prebudi in vzpodbudi marsikatero podjetje k podobnemu mišljenju in delovanju. Potem je cilj projekta Vračamo družbi dosežen.

Letos bomo izvedli projekt Vračamo družbi – teden korporativnega prostovoljstva v tednu med 28. septembrom in 2. oktobrom 2015 in vas vabimo, da se tudi vi aktivno vključite v prostovoljske akcije.

Letos bo možno izbirati prostovoljske akcije med tremi različnimi katalogi:

1. Katalog korporativnih akcij

2. Katalog mentorstev

3. Katalog korporativnih akcij za vzpostavitev Nacionalnega centra prostovoljstva

*katalogi bodo objavljeni v kratkem