sl Slovenščina

 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 






V petek, 17.6.2016, bo na
Vzgojnem zavodu Planina potekal Korporativni dan prostovoljstva, vrhunec projekta Vračamo družbi. Skupaj s predsednikom Borutom Pahorjem, diplomatskim zborom, predstavniki gospodarstva in njihovimi družinami bomo zavihali rokave ter obnovili notranjost hiš, v katerih bivajo otroci.


 


Vljudno vas vabimo, da se več kot 100 prostovoljcem pridružite tudi vi, ter tako s skupnimi močmi pomagamo otrokom do lepih bivalnih prostorov. Slednji bi pripomogli k njihovemu boljšemu počutju, dvigu kreativnosti ter njihovemu občutku pripadnosti, ki je za uspešen nadaljnji razvoj še kako pomemben.


 


Poleg pridnih rok pa bomo mi, še posebno pa otroci, veseli tudi kakršnekoli materialne pomoči. Otrokom Vzgojni zavod Planina namreč predstavlja prvi pravi dom, prvo varno okolje, prvi prostor, ki mu lahko rečejo “moja soba“ – nekaj kar je za vse nas popolnoma samoumevno. Udobna in za njih nova oprema bi tako ne le polepšala njihovih sob, temveč njihov vsakdan, kar bi olajšalo njihovo stisko.


 


Za obnovo sob v eni hiši Vzgojnega zavoda Planina potrebujemo naslednje pohištvo, v kolikor ravno prenavljate prostore in opremo in nam lahko morda odstopite kak kos, bomo hvaležni:


 


12 x Postelja (željeno s polpredalom) 200×90


 


2 x Nočna omarica (40×40)

2 x Garderobna omara 160×60

4 x Garderobna omara 90×60

2 x Garderobna omara 120×60

2 x Pisalna miza s predalnikom 120×60

4 x Pisalna miza s predalnikom 160×60

2 x Pisalna miza s predalnikom 180×60

12 x Pisarniški stol

14 x Polica I

4 x Kubus 30×30

8 x Zavese

12 x Lučka

8 x Magnetna tabla

11 x Tepih 70×50

12 x Posteljnina 200×100

1 x Knjižna omara 30×60

1 x Ogledalo belo

1 x Ogledalo rumeno


 


 


Več informacij na petra.kocjan@amcham.si


 


Če še niste prelistali KATALOGA AKCIJ in izbrali svojo, to čim prej storite TUKAJ!


 


Vzgojni zavod Planina


 


Vzgojni zavod Planina opravlja javno službo na področju vzgoje in izobraževanja otrok in mladostnikov s čustvenimi in vedenjskimi motnjami ter z lažjo motnjo v duševnem razvoju. Te motnje so v večini primerov posledica težkega socialnega okolja iz katerega izhajajo ter zlorab, ki so se jim dogajale od rojstva. Zavod nudi interno osnovno šolanje z nižjim izobraževalnim standardom in nižje poklicno izobraževanje za poklice, kot so obdelovalec lesa, pomočnik v tehnoloških procesih in pomoč v biotehniki in oskrbi. Poleg tega skrbi tudi za opismenjevanje romskih otrok, ki niso obiskovali pouka. Od 20-37 otrok mladostnikov s celotne Slovenije živi v petih samostojnih hiškah sredi novejšega naselja, za njih pa z veliko strasti in razumevanja podnevi in ponoči skrbijo učitelji, vzgojitelji, zdravstveni tehniki, svetovalni delavki, psihiatrinja in administrativno tehnično osebje.