sl Slovenščina


V klubu smo gostili Radoslava Nesterovića, profesionalnega košarkaša.  V dvournem srečanju je delil svojo izkušnjo košarkaša v najprestižnejši košarkarski ligi na svetu- NBA.


V ZDA so košarkarski klubi v povprečju vredni 1,25 milijarde dolarjev, New York Knicks pa celo 3 milijarde dolarjev. Ocene vrednosti padajo in rastejo glede na obiskanost tekem. “Rašo” je svojo izkušnjo v Ameriki opisal kot nepozabno. V Ameriki namreč zelo dobro poskrbijo za igralce v klubu, saj s podpisom pogodbe pridobijo številne ugodnosti, med katerimi so osebni zdravnik, zavarovanje, osebni agent in osebni varnostnik. V zameno za večmilijonske pogodbe  pričakujejo 100% igralčev  vložek in odziv.  Pod budnim očesom osebnega varnostnika in cele varnostne ekipe ni časa za spodrsljaje.


Trener in ekipa zahtevata od igralcev nenehno pripravljenost na vsako tekmo brez izgovorov. To je bilo zanj na začetku težje, saj za razliko od Slovenije  v ZDA igrajo tekme vsak drugi dan in imajo po en trening na dan, ostalo je počitek. To je le nekaj utrinkov s srečanja, je pa zato srečanju sledila še kvalifikacijska tekma Slovenija : Bolgarija za uvrstitev na Eurobasket 2017, kjer si je Slovenija z dobro igro priborila vstopnico za prvenstvo. AmCham Team čestita celotni ekipi!