sl Slovenščina

Vodja ali voditelj? Voditelj ni naziv. Voditelj ima to prednost, da si svojo vlogo kreira sam. Kako pri tem živi svoje vrednote in sledi osebnemu poslanstvu? O tem smo se pogovarjali s  Sonjo Klopčič, podjetnico, managerko in voditeljico.


 

S pozitivno energijo in pristopom je našo pozornost dobila v trenutku. Ne samo o voditeljstvu, ampak tudi o zgodbah in doživetjih na njeni poslovni poti do danes bi lahko poslušali še dolgo, a smo čas dveh ur morali izkoristiti tudi za brskanje po naših osebnostih. Magistra Sonja Klopčič nas je skozi aktivno delo v parih pripeljala pred zrcalo – premalokrat se posvečamo analiziranju/ubesedanju naših lastnosti, prednosti, vrednot. Slednje nevede živimo in z njimi delujemo v krogu domačih, pa tudi v poslovnih odnosih. Prav je, da se jih zavedamo in nadgrajujemo. Pri vsem tem pa nam bo vsakodnevno pomagal osebni moto, ki smo ga izoblikovali. Iskreno sem vesela tudi podarjene knjige in jo bom z veseljem prebrala!


Diana Slapnik, Lek


 


Učinek delavnice s Sonjo Klopčič je bil presenetljiv, saj je bilo predavanja o voditeljstvu le za priokus, medtem ko je glavnino večera zavzemala naša lastna iniciativnost in urjenje v avtorefleksiji. Izkazalo se je, da je to verjetno najbolj smiselni pristop k raziskovanju dobrega voditeljstva: poznavanje sebe in jasna predstava o lastnem poslanstvu. Primer mojega življenjskega gesla je tako "Dosezi vse, kar lahko. Z besedo, z znanjem in z disciplino ustvari svojo prihodnost."


Bojana Kenda, Aviat