sl Slovenščina

AmCham Slovenija je v sodelovanju z ameriškim veleposlaništvom v Sloveniji otvorila sedež OSAC Ljubljana. Z otvoritvijo OSAC Ljubljana se je Slovenija pridružila več kot 140 državam po vsem svetu, kjer so aktivni transatlantski varnostni svetovalni odbori OSAC (Overseas Security Advisory Council).

Transatlantski varnostni svetovalni odbor (OSAC) je leta 1985 ustanovil takratni državni sekretar George P. Shultz z namenom povezovanja države in zasebnega sektorja na temo varnostnih vprašanj. Cilji OSAC-a so vzpostaviti stalno povezavo med tistimi, ki se v zasebnem in javnem sektorju ukvarjajo z varnostjo na vseh področjih, zagotoviti redno transatlantsko izmenjavo informacij in dobrih praks, ter črpanje poglobljenega znanja in najnovejših metod na vseh področjih varnosti, tako fizičnih, zdravstvenih kot tudi kibernetskih, za zmanjšanje tveganj zasebnega sektorja po vsem svetu.

Ameriška veleposlanica, nj. eks. Lynda C Blanchard, je ob tem povedala: “Izjemno vesela sem, da smo skupaj z AmCham Slovenija otvorili OSAC v Ljubljani. To novo partnerstvo bo zagotovilo učinkovito varnostno sodelovanje med lokalnimi podjetji in ameriškim veleposlaništvom, in je le še dodaten odsev naše zaveze, da sodelujemo in si prizadevamo za varnost in blaginjo Slovencev in Američanov“.

Christopher Gruber, regionalni varnostni predstavnik ameriškega veleposlaništva, je povedal, da je ponosen, da bo lahko skupaj z generalno direktorico AmCham Slovenija Ajšo Vodnik deloval kot predsedujoči novega sedeža OSAC-a v Ljubljani. “Moja ekipa na ameriškem veleposlaništvu v Ljubljani je zavezana k porabi vladnih sredstev za izgradnjo skupnosti, ki si bo delila ključne varnostne podatke in najboljše prakse z zasebnim sektorjem v Sloveniji,” je še dodal.

Ajša Vodnik, generalna direktorica AmCham Slovenija, pa je povedala: “V časih, ko imajo vsa podjetja velike izzive na področju varnosti tako v smislu zdravja zaposlenih, varnosti logistike, kibernetski varnosti, sem izjemno vesela, da bomo skupaj z Veleposlaništvom ZDA podjetjem omogočili najnovejša znanja in izmenjavo izkušenj, mnenja vrhunskih strokovnjakov na področjih tveganj, in s tem pomagali k lažjemu poslovanju zdaj, v oteženih okoliščinah, kakor tudi v prihodnosti.”

Člani AmCham Slovenija lahko brezplačno pristopite k OSAC Ljubljana. Več informacij najdete TUKAJ, pristopna izjava pa je dostopna TUKAJ.