sl Slovenščina

USAlumni je skupni projekt Ameriške gospodarske zbornice v Sloveniji AmCham Slovenija in Veleposlaništva Združenih držav Amerike v Sloveniji, s poslanstvom združevanja slovenskih alumnijev (študentov), ki so (bili) prejemniki štipendij ameriške vlade (Fulbright program, Ron Brown Fellowship program…), ter vseh tistih Slovencev, ki so bodisi doštudirali na ameriških univerzah v ZDA in/ali tam vsaj eno leto delovali na vodilnem položaju v podjetju.

V preteklem letu nam je v USAlumni že uspelo pritegniti veliko in raznoliko skupino talentiranih, uspešnih Slovencev. Veseli nas, da lahko z letošnjim letom k ugledni skupini USAlumni povabimo tudi vse tiste slovenske izredne posameznice in posameznike, ki so imeli priložnost biti del strokovnega programa izmenjave International Visitors Leadership Program (IVLP) v organizaciji vlade ZDA. Verjamemo, da se bomo s tem še bolj približati izpolnjevanju osnovnega namena USAlumni: postaviti platformo svežih priložnosti za poglobljeno ameriško-slovensko sodelovanje skozi izmenjavo dragocenih strokovnih izkušenj in znanja, ter posledično oblikovanje močnejših vezi v vseh sferah družbenega in ekonomskega življenja med državama. Verjamemo, da s tem med Slovenijo in ZDA gradimo pomemben most, ki bo podpiral prostor trdnega prijateljstva.

Z namenom mreženja in utrjevanja stikov med člani USAlumni, AmCham Slovenija in Veleposlaništvo ZDA letno pripravita 2-3 dogodke in člane po želji vključita tudi v druge tematsko povezane dogodke in dejavnosti. Prav tako vse člane USAlumni, ki to želijo in ob prijavi posredujejo svoj CV, AmCham vključi v t.i. Experts Database. Ta služi kot odlično orodje za povezovanje med člani, ki iščejo nove poklicne priložnosti ter podjetji, ki na drugi strani iščejo izkušen in visoko usposobljen kader.

Če tudi vi želite postati del skupine USAlumni, preprosto izpolnite spodaj priloženo pristopno izjavo in jo pošljite na naslov Ameriška gospodarska zbornica v Sloveniji- AmCham Slovenija, Dunajska cesta 156, Ljubljana oz. izpolnite elektronsko verzijo pristopne izjave (potrebujete Acrobat Reader, različica 8 ali kasnejša) ter jo pošljite na alumni@amcham.si pod zadevo “Vloga za članstvo”.

Za vsa morebitna vprašanja ali dodatne informacije prosimo kontaktirajte ga. Nino Irt, +386 30 646 099, nina.irt@amcham.si

Veselimo se vašega odziva!