sl Slovenščina
V sredo 6. marca se je v organizaciji AmCham Slovenija in Ameriškega veleposlaništva v Sloveniji v Kinu Komuna, v okviru programa USAlumni, odvijalo posebno srečanje Get Together, namenjeno druženju in izmenjavi izkušenj vseh posameznikov-članov Usalumni-, ki so v ZDA bodisi študirali ali tam delali na vodilnih položajih.

Povabilu na prijetno srečanje se je odzvala večina članov, katere je s svojim obiskom na kino predstavi počastil tudi H.E. Joseph Adamo Mussomeli, veleposlanik ZDA v Sloveniji. Zbrane je nagovoril z Lincolnovimi besedami, zaključil pa kot mu pristoji: prodorno in aktualno. Na odru so se mu pridružili še predsednik AmCham Slovenija, g. Matej Potokar, dr. Aleš Zalar (ugledni član USAlumni, IVLP), ki je s publiko delil svoje inspirativno doživljanje Amerike v času IVLP programa, katerega čast je imel biti, ter namestnik ameriškega ambasadorja Christopher Wurst, ki je dogodek tudi povezoval.

Družabnemu delu je sledil ogled z 12 Oskarji nominiranega filma Lincoln, ki pripoveduje zgodbo enega največjih ameriških predsednikov, v svoji borbiza to, da bi se v ameriško ustavo vključil 13. amandma, ki prepoveduje suženjstvo kot legalno prakso. Publika je bila nad igro z Oskarjem nagrajenega Daniela Day Lewisa, glavnega igralca v naslovi vlogi, ter nad celotno filmsko uprizoritvijo vidno navdušena.