sl Slovenščina

Summer Economics Institute (SEI) 2016 se je uradno začel z uvodnim spoznavnim srečanjem nove generacije SEI študentov v NLB Centru inovativnega podjetništva, v ponedeljek, 11. julija 2016.


 



 


študente in mentorje sta nagovorila ameriški veleposlanik v Sloveniji nj.eks. Brent R. Hartley, in izvršna direktorica AmCham Slovenija, mag. Ajša Vodnik, ki je zbranim študentom dejala: »Program SEI predstavlja edinstveno priložnost in upam, da jo boste izkoristili. Želim vam, da se veliko naučite in ostanete radovedni.« študente in mentorje je pozdravil tudi Blaž Brodnjak, gostitelj in predsednik uprave NLB-ja.


študentje so imeli priložnost spoznavanja ter druženja z ostalimi SEI 2016 študenti, mentorji podjetij, ameriškim profesorjem podjetništva in ekonomije Jay Ebben-om ter organizatorji z Veleposlaništva ZDA v Sloveniji in AmCham Slovenija.


 


Program je sestavljen iz interaktivnih predavanj ameriškega profesorja praktičnega podjetništva in ekonomije Jay Ebben-a, ekskurzij in obiskov najrazličnejših podjetij in institucij, navdihujočih predavanj z diskusijo izjemnih (so)govornikov ter prakse, ki jo študentje opravljajo v podjetjih ob mentorju. Letos sodelujejo naslednja podjetja, ki se jim iskreno zahvaljujemo: Agilcon, Bisnode, Competo, Odvetniška pisarna Čad, Droga Kolinska, Goodyear Dunlop Sava, Microsoft, Petrol, Philip Morris, špica International.


Več o programu SEI si lahko preberete TUKAJ.