sl Slovenščina

                                    


Skupina AmCham Young Leaders kluba se je na deževno nedeljsko jutro zbrala pred Domom starejših občanov Preddvor, v upanju, da starejši počasi prevzamejo pobudo.  Obisk je potekal v okviru AmCham projekta Vračamo družbi, katerega cilj ni le aktivno sodelovanje prostovoljcev, temveč spodbujanje podjetij, članov AmCham, da družbeno odgovornost prenesejo v DNK svoje organizacije in zaposlenih, naših super-junakov.


Prijetno druženje se je pričelo z vstopom mladih liderjev v prijazno okolje, kjer leta niso bila pomembna. Da nihče ne bi zamudil velikega nedeljskega druženja, je bil potreben osebni pristop. Z osebnim povabilom vseh prebivalcev doma so na koncu le poskrbeli, da se je dogodka udeležil prav vsak.  


Avla je bila kmalu polna nasmejanih obrazov polnih pričakovanj. Ob 10:00 so glasbeniki iz glasbene šole Bučar ob spremljavi poskrbeli za veselo vzdušje, nekaj starejših občanov je celo zaplesalo, ostali pa so prepevali tipične slovenske pesmi.


                          


Glasbenemu vložku je sledila tombola, kjer je vsak prejel tudi manjše darilo, kar je marsikomu prižgalo iskrice v zgubanih očeh.


                          


Dogodek se je zaključil s klepetom ob kavi in piškotih, kjer so mladi voditelji prejeli veliko dobrih nasvetov, med katerimi si gre še posebno zapomniti naslednje tri:


  1. Vsak dan je potrebno živeti tako, da v starosti ne boš nikoli obžaloval stvari, katerih nisi storil.

  2. Ne glede na to, koliko si star, nikoli nisi prestar za izgubo humorja in iskrice v očeh.

  3. Ni pomembno koliko denarja imaš. Pomembno je, koliko imaš ljudi, ki te redno obiskujejo.


Kljub slabemu vremenu je obisk ta dan starejšim prinesel tudi nekaj sonca, mlade liderje pa opomnil o pomembnosti sodelovanja in medsebojne pomoči. Vodilo, ki si ga je vredno zapomniti, je: ko si enkrat član dobre ekipe, ni nič nemogoče.


                             


~ Young Leaders Dream Team


Anže Kalan (Goodyear), Zoran Čavlovič Gril (Goodyear), Gregor Vlahinič (Goodyear), Klara Miletič (Wolf Theiss), Petra Mršnik (Medis), Marko Pavlović (Gorenjska borznoposredniška družba), Tjaša Sobočan (Simbioza Genesis), Blaž Kandrič (Ernst&Young), Klemen Gartner (Pfizer), Sanja Slejko (Procter & Gamble) and Eva Veselinovič (Ernst & Young)