sl Slovenščina

V okviru iniciative Učitelj sem! Učiteljica sem!, kjer izpostavljamo odlične zgodbe slovenskih učiteljic in učiteljev, tudi letos vabimo k prijavi na razpis za sodelovanje v svetovnem izboru Global Teacher Prize. Prijave zbiramo do petka, 14. januarja 2022.

Svetovni izbor Global Teacher Prize poteka pod okriljem Fundacije Varkey, ki z enakim poslanstvom kot iniciativa Učitelj sem! Učiteljica sem! deluje na globalni ravni. S sodelovanjem v izboru prostor med najboljšimi učitelji sveta dobijo tudi slovenski učitelji in učiteljice ter lahko tako svetu pokažejo odlične prakse, ki jih uporabljajo pri svojem delu. Nagrada za zmagovalca ali zmagovalko je milijon dolarjev. Lansko leto je Slovenijo na svetovnem izboru zastopala Nina Jelen, učiteljica Osnovne šole Ivana Škvarče iz Zagorja pri Savi.

V slovenskem izboru lahko sodelujejo učitelji in učiteljice, ki izpolnijo priloženo prijavnico, sodelujejo v inicativi Učitelj sem! Učiteljica sem! (lahko se prijavijo tudi naknadno), vsaj pet let aktivno delujejo kot učitelji in poučujejo otroke v osnovnih in srednjih šolah. Prijave zbiramo do petka, 14. januarja 2022.

Prijavnico najdete na povezavi TUKAJ.

Z iniciativo Učitelj sem! Učiteljica sem! si želimo javno prepoznati tiste, ki s ponosom povedo, da so učiteljice in učitelji, saj bodo s tem navdih tudi mlajšim generacijam. Z deljenjem zgodb o njihovem delu, inovativnosti in dosežkih tako učiteljem in učiteljicam dajemo zasluženo pozornost, inspiracijo in krepimo ugled njihovega poklica. Več informacij lahko poiščete na spletni strani www.uciteljsem.si.

Veseli bomo prijav, da bomo lahko skupaj v svet ponesli besedo o odličnih učiteljicah in učiteljih v Sloveniji.