sl Slovenščina

 

Pod okriljem nacionalne platforme Partnerstvo za spremembe in AmCham Slovenija je februarja 2019 nastala iniciativa “Učitelj sem! Učiteljica sem!”, ki širi dobre prakse učiteljev in učiteljic v slovenskih šolah. Cilj iniciative je dati glas učiteljem in učiteljicam, ki svoje delo čutijo kot poslanstvo, ki z izjemno predanostjo iščejo najboljše v učencih in ki so lahko vzor bodočim generacijam učiteljev in učiteljic. Verjamemo, da je v odličnih ljudeh ključ, da se lahko začnejo dogajati majhne in velike spremembe.

V okviru iniciative pa izbiramo tudi UČITELJA LETA – UČITELJICO LETA 2024!

Vabimo vas k sodelovanju v izboru za »Učitelj leta – Učiteljica leta 2024«, saj bi radi posebej izpostavili vaš izjemni prispevekin predanost izobraževanju, ki je temeljni kamen pri oblikovanju naše prihodnosti in gradnji trajnih mostov znanja.

Vljudno vas vabimo, da postanete del izbora za Učitelja leta – Učiteljico leta 2024!

Kaj morate storiti?

Učitelji in učiteljice se lahko v izbor prijavijo sami, lahko pa jih nominirajo drugi.

  • Vsi učitelji in učiteljice, ki se želijo prijaviti za sodelovanje v izboru, izpolnijo prijavnico.
  • V kolikor želite nominirati učitelja/-ico za izbor »Učitelj leta – Učiteljica leta 2024« izpolnite prijavnico tukaj. S strani iniciative Učitelj sem! Učiteljica sem! bomo nominirane učitelje kontaktirali glede nadaljnjega sodelovanja.

*Učitelji, ki se prijavljate za sodelovanje v izboru za Učitelja leta – Učiteljica leta 2024! morate poučevati otroke v osnovni ali srednji šoli.

Rok za prijave je 12. marec 2024.

Vse prispele prijavnice bo ocenila ocenjevalna komisija, ki jo sestavljajo predstavniki gospodarstva, šolstva, medijev in znanosti, v začetku meseca aprila pa bomo objavili tri superfinaliste, ki se bodo potegovali za naslov »Učitelj leta – Učiteljica leta 2024«, ki ga bomo razglasili v mesecu maju..

Več informacij lahko najdete na spletni strani www.uciteljsem.si.