sl Slovenščina

V družbi Goodyear Dunlop Sava Tires tudi letos nadaljujejo z aktivnostmi, ki jih v skladu s strategijo korporativne družbene odgovornosti izvajajo tudi na področju prostovoljstva zaposlenih v podjetju. Tako so letos že prebarvali in uredili igrišče vrtca Mojca v Kranju in spremljali varovance Doma za starejše iz Domžal na izlet.

»Tudi letos smo se pridružili akciji »Vračamo družbi«, ki jo vodita Ameriška gospodarska zbornica – AmCham in Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva. Prodajna ekipa v Goodyearu je tako že spomladi pomagala pri urejanju in pleskanju igral igrišča enega od kranjskih vrtcev. Znotraj mednarodnega tedna, namenjenega oddelkom Servis kupcem, ki je potekal med 5. in 10. oktobrom, so naše sodelavke spremljale na izlet varovance Doma za starejše iz Domžal in jim tako omogočile druženje izven zidov doma,« pojasnjuje Simona Dijak, vodja komunikacij v Goodyearu.


Nada Grozl, vodja oddelka Servis kupcem v Goodyearu, ki se je tudi sama s sodelavkami udeležila prostovoljske akcije, ob tem pojasnjuje: »Z varovanci smo skupaj odšli na kulturno-etnološki obisk kmetije Pr’Krač, kjer smo naprej imeli voden ogled fotografske razstave in nato nadaljevali z vodenim ogledom kmetije. Ta je kulturni spomenik državnega pomena in je vključena v evropski projekt »Hiša s tradicijo.«

Poleg skupnega druženja so tako z varovanci doma Goodyearove sodelavke obudile tudi običaj ličkanja koruze in luščenja fižola. Stanovalci doma, pretežno kmečkega porekla, pa tudi tisti, ki so meščani, so bili v svoji mladosti velikokrat povezani z običaji na kmetiji. Zato ne preseneča, da jim je ta izlet vzbudil tudi mnoge prijetne spomine. Spremljali so nas tudi skupno petje, zadovoljstvo in sproščenost in vsi smo veliko odnesli od tega druženja. Dali smo svoj doprinos ljudem, ki to potrebujejo.« še zaključuje z opisom svojih prijetnih občutkov ob prostovoljnem dejanju Nada Grozl.