sl Slovenščina

Sašo Berger, predsednik uprave S&T Slovenija d.d., je 11. 2. 2020 zaradi prevzetih novih obveznosti in pomanjakanja časa odstopil z mesta predsednika AmCham Slovenija. Kot vršilec dolžnosti je predsedniško mesto prevzel dosedanji prvi podpredsednik AmCham Slovenija Tomaž Lanišek.

Izjemna organizacija, kot je AmCham Slovenija, mora imeti predsednika, ki se ji bo lahko popolnoma posvečal. Hvala izvršni pisarni za opravljeno delo. Z veseljem bom še naprej podpiral vizijo in delovanje AmCham Slovenija,” je ob tem povedal Berger. Kot vršilec dolžnosti je predsedniško mesto prevzel dosedanji prvi podpredsednik AmCham Slovenija Tomaž Lanišek, ob tem pa poudaril, da je ponosen na številne programe in iniciative, ki jih poslovna skupnost priložnosti in optimizma ustvarja. Še zlasti pa je vesel, da platforma AmCham YOUng, ki povezuje več kot 1500 potencialnih in sedanjih mladih poslovnih liderjev, v tem letu praznuje 10. obletnico in postaja pomemben vzor razvoja talentov doma in v Evropi.

Tomaž Lanišek bo AmCham Slovenija, skupaj s Svetom guvernerjev, katerega del ostaja tudi Sašo Berger, vodil do redne letne skupščine, ki bo junija 2020.