sl Slovenščina

Talent Cloud je projekt v okviru Partnerstva za spremembe, kjer gre za izmenjavo talentov med podjetji za hitrejši razvoj, prenos znanj in dobrih praks. Z izmenjavo zaposleni pridobivajo izkušnje, gradijo odnose in povezave, poglabljajo sodelovanje, razumevanje in zaupanje, s tem pa krepijo celotno gospodarsko in življenjsko okolje v Sloveniji.

Talent Cloud je prvi projekt izmenjave talentov med podjetij v Sloveniji. Namen projekta je preko izmenjave talentov spodbuditi prenos znanja med podjetji na razvojnih projektih. Vsaka izmenjava ima konkreten cilj, rezultat pa je viden že v treh mesecih po začetku izmenjave. Izmenjava poteka v štirih korakih

  • Vsako podjetje definira en ali dva izziva (projekta), ki ga želi reševati (npr. e-platforma za varstvo pri delu, spletna prodaja B2B, implementacija idej v življenje ,…).
  • Identificira se strokovnjak/talent v drugem podjetju, ki to znanje ima.
  • Skupaj definirata projektni načrt, talent(i) prvega podjetja se učijo od drugega in obratno.
  • Vsaka skupina ima svojega mentorja, ki pomaga pri doseganju cilja.

Talent Cloud je platforma znanja in ljudi za podjetja, ki se zavedajo da zadrževanje talentov nima prihodnosti – najboljši zaposleni so lahko uspešni in zadovoljni le, če jim podjetja sama omogočijo gibanje in svobodo. Kdo pa so ti talenti? To so vsi, ki so v treh mesecih sodelovali, v naslednjih mesecih pa bodo nekaj spremenili v svojem delovnem okolju, neomejeno s starostjo, spolom ali drugo pogosto karakteristiko talentov.

Projekt Talent Cloud pa je pokazal tudi, da sodelovanje med različnimi podjetji in ljudmi na drugačen način deluje. Ekipa, ki stoji za projektom, uvaja v slovenski poslovni prostor povsem nov način dela. Mateja Panjan, Gašper Hren, Ina Kukovič Borovnik, Nataša Mithans, Ana Gabršček in Brina Tomovič Kandare smo dokazali, da smo lahko inovativni, kreativni in oblikujemo nove oblike dela tudi v različnih okoljih in panogah, a z istim ciljem.

Izkušnja je za vse sodelujoče zaenkrat odlična, več pa bomo razkrili na zaključnem dogodku, ki bo 30. septembra 2019. V duhu povezovanja in učenja bomo delili najuspešnejše projekte, ki so nastali znotraj projekta, pa tudi izkušnje, ki smo jih pridobili tako udeleženci kot organizacijska ekipa. Predstavili bomo načrte za prihodnost in vas povabili k sooblikovanju projekta v sezoni 2020. Če vas sodelovanje na dogodku zanima, se javite na brina.tomovic@amcham.si.

Hvala, A1 Slovenija, Danfoss Trata, Siemens Slovenija, Steklarna Hrastnik, Competo, Agitavit Solutions in ekipa Talent Cloud, da ste bili pogumni in pripravljeni na sodelovanje. Mi se že veselimo novih zmag!

Fotografije uvodnega dogodka si lahko ogledate TUKAJ.