sl Slovenščina

V ponedeljek se je uradno začel Summer Economics Institute (SEI), preko katerega AmCham Slovenija v sodelovanju z Veleposlaništvom ZDA v Sloveniji že osmo leto zapored povezuje študijske in poslovne poti.

»Summer Economics Institute je drugačen pristop do podjetništva, spoznavanje podjetij iz prve roke, skozi predstavitve in pripravništva. Dobili boste vpogled v to, kako začeti, rasti in vzdrževati zdrav posel. Uspešen posel je več kot finančni načrt, gonilo vsakega podjetja je njegova največja vrednost in to so ljudje. Med spoznavanjem in učenjem drug od drugega boste odšli z znanjem, izkoristite ga na svoji poti,« je študentom povedala Susan Falatko, Chargé d’affaires z ameriškega veleposlaništva v Sloveniji.

“Izkoristite povezave, ki jih boste zgradili, naučite se veliko in bodite drzni, podjetniki morajo štrleti izven okvirjev,” pa je bilo sporočilo generalne direktorice AmCham Slovenija, mag. Ajše Vodnik.

Kaj vse se bo dogajalo 20 študentom letos poleti?

    • interaktivna predavanja s področij praktičnega podjetništva in ekonomije s ciljem spodbujanja samoiniciativnosti študentov pri podjetniški aktivnosti,
    • terenski obiski – podjetja in institucije,
    • gostujočih predavanj z izjemnimi sogovorniki,
    • pripravništva v podjetjih, članih AmCham Slovenija z mentorjem.

Študenti v okviru programov SEI 2019 bodo prakse opravljali v podjetjih, članih AmCham Slovenija: Bayer, Best Western Premier Hotel Slon, Ernst & Young, IBM Slovenija, LUNA TBWA družba za komunikacije, Philip Morris Ljubljana, Pivovarna Laško Union, S&T Slovenija.