sl Slovenščina

"Slovenija je ravno prav velika država," so se o svoji evropski izkušnji naučili ameriški študenti, "ZDA slovijo po svojem optimizmu in 'yes we can' odnosu," pa pravijo slovenski študenti o ZDA. 


9. julija 2018 se je za 19 izjemnih študentov iz Slovenije in ZDA začel Summer Economics Institute (SEI) 2018. Ker so počitnice lahko tudi čas za podjetništvo, AmCham Slovenija v sodelovanju z Veleposlaništvom ZDA v Sloveniji že sedmo leto zapored povezuje študijske in poslovne poti skozi študentski program Summer Economics Institute (SEI). Letos bodo med udeleženci tudi študenti iz ZDA, ki so v Sloveniji v okviru programa European Experience in the Green Heart of Europe.



Na uvodnem srečanju je slovenske in ameriške študente nagovoril ameriški veleposlanik v Sloveniji, Nj. Eksc. Brent R. Hartley, ki je dejal, da podjetništvo odlikuje in oblikuje ZDA ter ljudem daje svobodo, da so kreativni pri uresničevanju svojih idej. "Izkoristite povezave, ki jih boste zgradili, prihajate iz različnih držav in različnih študijskih smeri," je študentom položil na srce ameriški veleposlanik. Generalna direktorica AmCham Slovenija, mag. Ajša Vodnik, pa je dejala, naj študenti izkoristijo priložnost za povezovanje, izobraževanje, širjenje svojih obzorij, testiranje pridobljenega znanja v pripravniških vodah in druženje z mladimi talenti iz obeh držav. 


Kaj vse se bo dogajalo 19 študentom letos poleti? 


  • interaktivna predavanja s področij praktičnega podjetništva in ekonomije s ciljem spodbujanja samoiniciativnosti študentov pri podjetniški aktivnosti, 
  • terenski obiski – podjetja in institucije,
  • gostujočih predavanj z izjemnimi sogovorniki,
  • pripravništva v podjetjih, članih AmCham Slovenija z mentorjem.



Študenti v okviru programov SEI 2018 in European Experience bodo prakse opravljali v podjetjih, članih AmCham Slovenija: AmCham Slovenija, ABC Accelerator, Aviat, Bisnode, Coca-Cola HBC Slovenija, Circular Change, Droga Kolinska, IBM Slovenija, KPMG Slovenija, LanguageSitter, Lenis farmacevtika, LUNA TBWA družba za komunikacije, MBILLS, Medis, Merck Sharp & Dohme, Petrol, Philip Morris Ljubljana, Odvetniška pisarna Karanović & Nikolić, Podružnica v Sloveniji, in Visionect.