sl Slovenščina

Z veseljem sporočamo, da smo izbrali študente, ki bodo sodelovali v programu pripravništva Summer Economic Institute (SEI) 2015, ki bo potekal med 29. junijem in 31. julijem 2015Koncentrat mlade podjetnosti!


Z družbeno odgovornim programom usposabljanja Summer Economics Institute dvajsetim vrhunskim študentom, z več Univerz v Sloveniji in različnih študijskih programov (predvsem tudi “ne-ekonomskih”) omogočamo ameriški, odprt princip strokovnega usposabljanja in opravljanja prakse v izbranih podjetjih, članih AmCham Slovenija.SEI: poživljajoč, drugačen program- tako zelo ameriški!


S tovrstnim programom, ki učinkovito povezuje teorijo (študij) s praktičnimi znanji (gospodarstvo) in je v tujini ustaljena ter dobro sprejeta praksa, slovenskim študentom omogočamo kvalitetne in dragocene delovne izkušnje ter jim hkrati ponudimo uvod v razumevanje poslovanja v gospodarstvu.Prisluhnemo poslovnim idejam mladih, spodbujamo razvoj njihovih poslovnih modelov in gradimo podjetniško (samo) zavest bodočih liderjevProgram poteka v mesecu juliju in je sestavljen iz interaktivnih predavanj ameriškega strokovnjaka za podjetništvo s ciljem spodbujanja samoiniciativnosti študentov pri podjetniški aktivnosti, ekskurzij in obiskov najrazličnejših podjetij in institucij, navdihujočih predavanj z diskusijo izjemnih (so)govornikov ter prakse, ki jo študentje opravljajo v podjetjih ob mentorju.


Izkušnje kažejo, da so podjetja z izborom študentov in njihovim prispevkom v okviru programa zelo zadovoljna, saj jim po opravljeni praksi nemalokrat ponudijo možnost nadaljevanja sodelovanja in redne zaposlitve. Program je tako tudi odlična priložnost za vse delodajalce, člane AmCham Slovenija, ki iščejo nove, mlade sodelavce in nam zaupajo, da jih poiščemo skupaj.

Summer Economics Institute 2015


V letu 2014 je program Summer Economics Institute uspešno zaključila skupina 20 študentov, ki je bila nad programom in njegovimi rezultati navdušena. Tudi letos želimo dvajsetim vrhunskim, visoko motiviranim študentom z več Univerz v Sloveniji in različnih študijskih programov omogočiti opravljanje prakse v izbranih podjetjih, članih AmCham Slovenija, ter jih hkrati s posebnim interaktivnim izobraževanjem z ameriškim strokovnjakom, ekskurzijami, obiski institucij, gosti govorniki spodbuditi k proaktivnemu apliciranju na fakulteti pridobljenega znanja v realne poslovne ideje (vidike) in izpeljavo le teh.Tudi letos bo program SEI potekal v mesecu juliju. Prvi teden je namenjen zagotavljanju razumevanja osnov ekonomije, poslovnih praks in podjetništva, s predavateljem Paulom R. Sullivanom, ki je senior fellow inštituta William Davison na University of Michigan, redni profesor na Hult Intenational Business School, ustanovitelj Global Partners Inc. z bogatimi svetovalnimi izkušnjami večjim globalnim korporacijam ter z raznimi ekskurzijami, obiski in povabljeni govorniki, 3 tedni pa so namenjeni praksi v podjetjih.Kaj?


Summer Economics Institute (SEI) 2015 je selektiven, mesec dolg program, ki 20 študentom omogoča pripravništvo v podjetjih, članih Ameriške gospodarske zbornice v Sloveniji. Namen programa je študentom omogočiti delovne izkušnje ter širši uvod v poslovanje in ekonomijo z osnovami podjetništva na ameriški način.Kdo?


Prijavijo se lahko študentje 2. ali višjih letnikov dodiplomskega študija, ki morajo imeti status študenta vsaj do 31. avgusta 2015. še zlasti spodbujamo prijavo študentov iz neekonomskih programov študija, s področja naravoslovja, tehnike, matematike, računalništva / IT in medicine za uporabo, vseh slovenskih univerz. Program poteka v angleškem jeziku, zato je potrebno odlično razumevanje in uporaba angleškega jezika.Kje?


Program se bo odvijal v Ljubljani. Pripravništvo bo potekalo na sedežih podjetij članov Ameriške gospodarske zbornice v Sloveniji, predvsem v Ljubljani.Trajanje programa?


Program bo potekal od 29. junija – 31. julija 2015.Prijava?


Prijava mora vključevati:


• izpolnjen obrazec Student Application Form


• izpolnjen obrazec Professor Recommendation Form


• uradno transkripcija vseh ocen, potrjeno s strani fakultete


• esej (v angleščini) oz. druga oblika ustvarjalnega izražanja


• novejša osebna fotografija v formatu jpg.


Rok za prijavo je 4. maj 2015. Razgovori bodo potekali med 11. in 13. majem 2015.Poglejte si UTRINKE SEI 2014


Pogosta vprašanja in odgovori (v angleškem jeziku) si lahko ogledate TUKAJ!Življenjepis predavatelja pa lahko preberete na sledeči povezavi: Paul R. Sullivan
Za dodatne informacije se obrnite na Petro Kocjan, petra.kocjan@amcham.si, +386 8 205 13 51