sl Slovenščina

V sproščujočem okolju Orehovega gaja smo preživeli sončen četrtek in pridobili mnogo novega znanja, izkušenj in strasti za premagovanje novih izzivov. 


V stanje razmišljanja nas je postavil Uroš Petrović, soavtor »NTC« sistema učenja in najbolj brani srbski avtor knjig za otroke. NTC učenje je pedagoški pristop, ki temelji na spoznanjih o razvoju in delovanju možganov: starše, vzgojitelje in učitelje sistematično usmerja k tistim igralnim dejavnostim z otroki, ki še posebej dobro vplivajo na nastajanje in utrjevanje možganskih povezav (t.i. sinaps med nevroni) v času njihovega najintenzivnejšega razvoja. Nam je gospod Petrovič pokazal, kako lahko te principe izkoristimo tudi v odrasli dobi. »Izmislite si kornet, ki ga ni izumil še nihče,« in »Narišite ime nasproti sedečega,« sta bili le dve od nalog, s katerimi smo nadgrajevali svoje sposobnosti in tvorili nove nevronske povezave v možganih. 


»Izmislite si kornet, ki ga ni izumil še nihče,« in »Narišite ime nasproti sedečega,« sta bili le dve od nalog, s katerimi smo nadgrajevali svoje sposobnosti in tvorili nove nevronske povezave v možganih. 


 



 


Dr. Marko Grobelnik in dr. Dunja Mladenič z Instituta Jožef Štefan sta nam predstavila vlogo umetne inteligence v podjetjih, hkrati pa tudi njene omejitve in prednosti. Spoznali smo spletno stran, ki nam lahko pomaga pri raziskavi trga ali določene teme in deluje s pomočjo umetne inteligence, potem pa še stran, ki nam v realnem času pokaže dogajanje po svetu iz različnih virov.


 



 


V zadnjem delu sta nam Marta Kos Marko in Matej Potokar podala njun pogled na vodenje, na pomen strasti pri delu in na vpliv, ki ga imajo na delo v podjetju čustva in razum. Skozi pogovor ju je vodila izr. prof. dr. Eva Boštjančič z Oddelka za psihologijo na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Izziv je v obliki naloge postavila tudi udeležencem ter nas spodbudila k razmišljanju o pomenu čustev in razuma v različnih konfliktnih situacijah. Postaviti smo se morali v vlogo vodje podjetja, si prebrati situacijo, v kateri pride do konflikta med vodjo in zaposlenim, ter analizirati svoja čustva in zapisati možne rešitve za situacijo. S tem smo ozavestili velik vpliv, ki ga imajo čustva na vodenje ter se naučili, kako jih uporabiti za učinkovitejše delovanje.


Postaviti smo se morali v vlogo vodje podjetja, si prebrati situacijo, v kateri pride do konflikta med vodjo in zaposlenim, ter analizirati svoja čustva in zapisati možne rešitve za situacijo.


 



 


V AmCham Slovenija smo veseli, da smo lahko sodelovali pri organizaciji dogodka, saj je bil na področju izobraževanj o vodenju prava osvežitev, tako zaradi strastnih gostov kot zelenega okolja.


Save the date: 25. maj 2018 – Strast 2018


Foto: KoKaPress