sl Slovenščina

AmCham Slovenija je ponosni partner izkustvenega voditeljskega foruma StRast 2017. Izvrstni predavatelji nas bodo peljali skozi dva tematsko razdeljena dela, razumevanje obeh pa pomembno zaznamuje uspešno vodenje .



Prvi modul: PREIZKUŠANJE IN ODKRIVANJE – MOČ UMA IN MOČ UMETNE INTELIGENCE (KDO VE BOLJE – VI ALI ALGORITEM?)


Možganski kick-off z Urošem Petrovićem: Use it or lose it!


"Dokazano je, da možgani častijo svojega lastnika z izločanjem hormona sreče za vse, kar se nauči novega, za vse, kar odkrije, za vse, kar zasluži… In to nagrado znajo tudi uspešno prilagajati glede na vložen napor. Večji kot je, višja je nagrada. Možgani to delajo zgolj zato, ker so že od nekdaj svoje dirigentske moči usmerili le k enemu cilju – da bi organizem, ki jih nosi in hrani, čim dlje bil funkcionalen, torej živ, zdrav in zadovoljen. Use it or lose it!" (Uroš Petrovič)


Kick-off z umetno inteligenco – Laboratorij za umetno inteligenco Instituta Jožef Stefan


»Računalnik je v tem, kar dela, veliko bolj precizen kot človek in za množico nalog veliko hitrejši, saj je bil nenazadnje narejen kot orodje za človeka. Človek pa ima še vedno veliko več in bolj kompleksne senzorjev za zaznavo« (dr. Marko Grobelnik v okviru predavanja na Tednu možganov 2017). Kako daleč smo od tega, da lahko računalniki s pomočjo umetne inteligence pridobijo zavest, kot jo ima človek? Kakšne so koristi, ki jih prinaša umetna inteligenca?


Umetna inteligenca v funkciji človeka in podjetja


Predavatelji: dr. Marko Gorbelnik, dr. Dunja Mladenič in dr. Mitja Jermol, Laboratorij za umetno inteligenco, Inštitut Jožef Štefan



Drugi modul: DOŽIVLJANJE IN RAZUMEVANJE – MOČ RAZUMA IN MOČ EMOCIJ V VODENJU


Super razumski in emotivni kick-off ali zakaj še vedno govorimo o ženskem in moškem principu vodenja?


Stereotipi, da so ženske drugačne od moških, držijo, kajne? Delavnica bo namenjena preverjanju mitov o razlikah med spoloma, ki se pojavljajo pri delu, tudi o tem, da so ženske vodje bolj čustvene kot moški. Ugotavljali bomo, kaj čustva prinašajo vsakodnevni komunikaciji, kako nam lahko medosebne odnose obogatijo ali pa tudi rušijo. Odprli bomo vprašanje o ekstremnih čustvih ter razpravljali o njihovi vlogi pri vodenju. Na koncu bomo vse skupaj zapakirali v darilni paket za vodjo – izročili mu bomo najnovejši recept za uspešno rokovanje s čustvi zaposlenih.


Modul vodi: izr. prof. dr. Eva Boštjančič, vodja katedre za psihologijo dela in organizacije, Filozofska fakulteta, UL


Zaključki s pogovorom


  • izr. prof. dr. Eva Boštjančič, vodja katedre za psihologijo dela in organizacije, Filozofska fakulteta, UL
  • Marta Kos Marko, veleposlanica RS v Nemčiji
  • Matej Potokar, častni član AmCham Slovenia in MBA, General Manager Customer Service and Support – Western Europe, Microsoft


Člani AmCham Slovenija za kotizacijo plačate 15% manj. (Pri prijavi v prostor za komentar vpišite AmCham Slovenija.)


Bodite StRastni in se prijavite na konferenco.