sl Slovenščina

AmCham Slovenija tudi v letu 2016 predstavlja in nagrajuje najboljše poslovne prakse v gospodarstvu v okviru programa Best of the Best. Med tremi predstavljenimi projekti iz tematskega sklopa Odprtost je uvrstitev v finale po izboru občinstva, komisije in aktivnega poslušalca pripadla Steklarna Hrastnik za projekt  Premium Business Club – HUB.V sklopu Odprtost so se predstavili naslednji projekti:


1. Zavarovalnica Triglav – Očistimo naše gore


2. Atlantic Grupa – Atlantic Body and mind – priložnost biti fit


3. Steklarna Hrastnik – Premium Business Club – HUB


 


Čeprav so vsi projekti zmagovalni, polni navdiha ter pohvale vredni, je Steklarna Hrastnik zbrane najbolj prepričala prav zaradi kreativnosti, zagnanosti, odprtosti in želje po širjenju znanja. Aktivna poslušalka, ki je bil tokrat Ana Verčko Grilec, direktorica komunikacij v Goodyear Dunlop Sava Tires je pojasnila zakaj so prepričali tudi njo: »Čestitam vsem trem podjetjem za čudovite projekte in lepe predstavitve, prepričana sem, da bomo lahko marsikatero idejo tudi samo uporabili. Odločitev je bila težka, vendar sem se pri glasovanju zanašala na definicijo odprtosti, ki pomeni brezplačni prenos znanja, sodelovanje, povezovanje.«


Premium Business Club 1860 je med-industrijsko inovacijski center, ki je nastal z namenom povezovanja in širjenja znanja, izkušenj in inovativnih pristopov. V Premium Business Clubu 1860 timih mladi, kreativni in izkušenj željni posamezniki pridobivajo pomembna znanja, obenem pa sodelujejo skupaj s drugimi partnerji in zunanjimi sodelavci pri soustvarjanju novih produktov in njihovih zgodb.


Formirani v interdisciplinarnih timih pod mentorstvom strokovnjakov rešujejo različne naloge ter tako pridobivajo izkušnje, znanja ter prispevajo k napredku podjetja. Člane Premium Business Club 1860 tako povezujejo v mreže znanja in izkušenj, ki jih potrebujejo za dober štart na svoji karierni poti, podjetjem pa pomagajo pri reševanju najrazličnejših nalog ter ustvarjanju presežkov. Poslovni model se nenehno razvija in dopolnjuje, pri tem pa ohranja fokus na spodbujanju mentorstva, vedoželjnosti in nenehnem deljenju znanja in izkušenj ter kreiranje in testiranje novih pristopov.


Namen Premium Business Cluba 1860 je ustvarjanje pogojev za povezovanje mladih posameznikov s podjetji s ciljem ustvarjanja presežkov z merljivimi rezultati. Ustvariti fleksibilni organizem, ki bo prilagodljiv najrazličnejšim okoljem, inovativen in družbeno odgovoren.


Predstavili so nam zavidljivo statistiko. Danes se lahko pohvalijo s 16 projekti, med njimi Lighting UK, Clustering, Innovation Day, Puzzle, 60 aktivnimi člani, 4 študirajo v tujini, 5 novimi zaposlitvami v Steklarni Hrastnik, 6 drugje ter 120.000 kosi, ki so jih ustvarili.  

Best of the Best program


Izjemni projekti in ideje članov AmCham Slovenije  že 17. leto v slovenski gospodarski prostor vnašajo odlične prakse, ki jih uvrščajo med vodilna podjetja v Sloveniji. Prav to je pripomoglo k oblikovanju programa Best of the Best, v katerem že tretje leto iščemo in predstavljamo najboljše poslovne prakse kot vodilo in navdih. So plod kreativnosti in inovativnosti zaposlenih v podjetjih. Na ta način skupaj pripomoremo k prenosu novih znanj in pozitivnih poslovnih izkušenj v gospodarsko okolje.


Namen programa je predstavitev in izpostavitev izjemnega dela zaposlenih v podjetij, ki so člani AmCham Slovenija. Naš cilj pa je, da na ta način kot vzor pripomorejo k spremembam tudi v drugih podjetjih. Izpostavljamo kar imamo pokazati dobrega, osredotočeni na uspešne zgodbe, za katere želimo, da o njih izvedo tudi drugi. Pomembno vlogo igra posebna komisija, Best Practice Academy, katere vloga je izbor finalistov programa Best of the Best. Z njihovo pomočjo bomo širili izjemne projekte in ideje, primere dobrih praks, ki nas že vrsto let navdihujejo tudi med ostale člane AmCham Slovenija.


Na treh dogodkih Best of the Best so predstavili skupaj 9 najboljših praks v treh tematskih sklopih: INOVATIVNOST, MOTIVACIJA in ODPRTOST.


Izjemni posamezniki, ki sodelujejo v Best Practice Academy so: Aleksander Baretič – Mars Overseas Holdings, Aleksandra Brank – Bisnode, Ksenija Božič – BB Svetovanje, Katra Šemrov – Microsoft, Maja Langerholc – KPMG, Mateja Panjan – Danfoss Trata, Mojca Perič – Helios, Martina Merslavič – Siemens, Nina Remškar – Roche, Primož Zupan – Halcom, Rok Cuderman – Petrol, Simona Dijak – Goodyear Dunlop Sava Tires, Soniboj Knežak – Steklarna Hrastnik, Tea Gasser – PwC, Viviana Žorž – Adecco, Alenka Rozman, NLB, Zvezdana Lubej – Profiles International Slovenia-Kadrovske storitve,


Glavnega zmagovalca – najprepričljivejši primer dobre poslovne prakse – pa bodo izmed treh predstavljenih finalnih projektov določili glasovi na AmCham socialnih medijih. Vse finalne projekte bomo namreč predstavili s posebnimi kratkimi videi. Medtem ko bo zmagovalec nagrajen z vikend paketom v New Yorku.


Posebna zahvala pri dogodku Best of the Best Odprtost gre podpornikom in partnerjem programa Best of the Best, generalnima pokroviteljema – Zavarovalnici Triglav in Goodyear Dunlop Sava Tires, pokrovitelju sklopa Odprtost – PwC ter partnerjema programa – STA Potovanja in Hotel Slon.