sl Slovenščina

Zavod Ypsilon kot član Ameriške gospodarske zbornice – AmCham Slovenija in partner v različnih družbeno odgovornih projektih, je povabil predstavnike AmCham Slovenija, da predstavimo program AmCham Young Professionals na okrogli mizi, kjer so predstavili svoj novi mentorski program Uči se od najboljših, ki poteka v okviru Evropske prestolnice mladih Maribor 2013. Ekipa Zavoda Ypsilon si želi, da njihov program, h kateremu spodbujajo vse dijake in študente stare med 15 in 30 let, zaživi v celotnem slovenskem prostoru..

Včeraj zvečer, 19. marca 2013, je v Mariboru potekala zanimiva okrogla miza z mentorji in mentiji, ki so nam povedali kako mentorski odnos poteka ter kaj od njega dobita tako menti kot mentor.

Udeleženci okrogle mize so bili:















– Nevenka Črešnar Pergar, mentorica v programu AmCham Mentor (NP Consulting),

– Benjamin Brulc, menti ge. Črešnar Pergar v programu AmCham Mentor (Merck Harp & Dohme),

– Aleksandra Berberih-Slana, mentorica v Ypsilonovem mentorskem programu Uči se od najboljših (Muzej narodne osvoboditve Maribor),

– Maja Ritonja, menti v Ypsilonovem mentorskem programu Uči se od najboljših.

Pogovor je vodila Nuša Lazar, članica Zavoda Ypsilon.

Organizatorji so poskrbeli tudi za glasbo in umentiški izraz, po dogodku pa so imeli udeleženci ob manjši pogostitvi priložnost pokramljati s sodelujočimi mentorji in potencialnimi mentiji.

Pridružujemo se mnenju Mitje špesa, iz Pisarne Evropske prestolnice Maribor 2013, ki se po končanem dogodku izrazil:

»Iz strani Evropske prestolnice mladih Maribor 2013, smo ponosni za kvalitetno realizacijo programa in uspešen prenos iz dokumentacije v realnost. Verjamemo v uspeh in pridobitev novega znanja in prenos le tega. Soustvarjajmo.«