sl Slovenščina

AmCham Slovenija skupaj s projektom SporTech Stars, prvim regijskim start-up tekmovanjem, ki z uveljavljenimi podjetji in ob podpori vrhunskega športa išče tehnološke rešitve na področju športa, k sodelovanju vabita start-up podjetja, ki razvijajo ali že imajo razvito tehnološko rešitev, ki je na kakršen koli način povezana s športom. Rok za prijavo je 10. junij 2019. 

SporTech Stars je prvi regijski projekt, ki skupaj s start-upi, uglednimi podjetji in ob podpori vrhunskega športnika Gorana Dragića vzpostavlja ekosistem za iskanje tehnoloških rešitev na področju športa. K sodelovanju so vabljena start-up podjetja z rešitvami, ki so povezane s športom in temeljijo na najbolj naprednih tehnologijah.

SporTech Stars skupaj s partnerji išče rešitve, kot so spodbujanje športne aktivnosti, digitalizacija procesov v povezavi s športom, spremljanje športnih vsebin, marketing in komunikacija, intelektualne pravice športnikov, športna diagnostika, športni management, e-vstopnice, lojalnostne sheme za športne klube, grajenje skupnosti navijačev, … Iščejo tudi tehnološke rešitve, ki so razvite za druge industrije (npr. »fintech«, »insuretech«) in jih je možno uporabiti v športni industriji.

Udeleženci se bodo potegovali za podporo partnerjev projekta v obliki storitev, hkrati pa bodo podjetja dobila priložnost, da svojo rešitev ob podpori ambasadorja projekta Gorana Dragića tudi globalno predstavijo.

Kdo se lahko prijavi in kakšne rešitve iščemo?

Prijavijo se lahko vsi start-upi, ne glede na sedež registracije in delovanja, ki so svojo rešitev že razvili ali jo razvijajo in so zreli za semensko (»seed«) investicijo. Zaželene so rešitve na osnovi najbolj naprednih tehnologij, kot so umetna inteligenca (»artificial intelligence«), obogatena realnost (»augmented reality«), veliki podatki (»big data«), tehnologija veriženja podatkovnih blokov (»blockchain«), internet stvari (»internet of things«), robotika (»robotics«), 3D printanje (»3D printing«).

Zmagovalec bo razglašen junija na že tradicionalnem GogiTalku

Zagonska podjetja, ki si želijo uresničitve in razvoja njihove ideje, se lahko prijavijo do 10. junija 2019, nato pa bo objavljen širši izbor finalistov. Najbolj perspektivni startupi, ki jih v selekcijskem postopku izbere strokovna komisija, se bodo udeležili priprav na DEMO dan. Na pripravah bodo start-upi strokovni komisiji podrobno predstavili svojo tehnološko rešitev in jo ob konzultacijah tudi nadgradili. Tekmovanje se bo zaključilo z izbiro superfinalistov, ki bodo prejeli glavno nagrado, vsi finalisti pa bodo svojo rešitev na GogiTalku predstavili tudi ambasadorju Goranu Dragiću. Zmagovalca poleg podpore ambasadorja projekta jeseni čakata še pot v ZDA in obisk Gorana Dragića.

Tekmovanje poteka v partnerstvu s podjetji Sportelement, IBM, BTC, Nova KBM, Telemach, agencijo Kliping in Ljubljanskim univerzitetnim inkubatorjem.

Več informacij in prijava na tekmovanje: https://sportech-stars.si/

Do prijavnega obrazca lahko dostopate tukaj.

Vir fotografije: Canva