sl Slovenščina

Seattle, petek, 4.12.2015

Predsednik Vlade in gospodarsko razvojna delegacija je zadnji dan obiska obiskala Seattle. Obiskali so kampus Microsofta, v katerem je zaposlenih 53.000 ljudi.

Predsednik vade se je sestal z enim najpomembnejših mislecev transformacije družbe Satyo Nadello, izvršnim direktorjem Microsofta. Microsoft in Vlada Republike Slovenije sta podpisala tudi memorandum, s katerim izražata interes za sodelovanje, ki bo podprlo namero Slovenije, da postane zelena referenčna država v digitalni Evropi. Srečanje med izvršnim direktorjem Microsofta in predsednikom vlade potrjuje željo po krepitvi partnerstva med Microsoftom in Slovenijo.

»Poslanstvo Microsofta je opolnomočiti vsakega posameznika in organizacijo, da bo dosegel več. Ponosni smo na sodelovanje s Slovenijo pri njeni digitalni transformaciji,« je povedal izvršni direktor Microsofta Satya Nadella. »Že dve desetletji Microsoft in Slovenija sodelujeta ter krepita medsebojno zaupanje z namenom spodbujanja rasti in zagotavljanja boljših storitev javnega sektorja za državljane,« je še dodal Nadella.

Na Washington University Club je ob zaključku poti potekala razprava obeh delegaciji o sodelovanju in ključna ugotovitev je bila, da ima Slovenija veliko prednosti, saj je ravno prav velika država, samo sodelovati moramo.