sl Slovenščina

Ali veste čigavo inovacijo – razpršilo za parfume – uporablja cel svet? In kdo je zaslužen, da kalkulator lahko vtaknemo v žep? Bi znali povedati, kdo je avtor teorije, na podlagi katere je človek prvič stopil na Luno? Ali pa, katero podjetje razvija balone za skladiščenje, ki bodo morda omogočili vzpostavitev bivanja na Marsu? Odgovor je: Slovenci. 


Slovenski kvizum je v okviru Partnerstva za spremembe januarja zaživel na spletu. Z njim želijo ustvarjalci, pobuda "Inženirke in inženirji bomo", doseči 300.000 Slovencev in krepiti našo samozavest kot naroda inženirjev in inovatorjev ter utrditi prepoznavnost Slovenije, zelene referenčne države v digitalni Evropi. Do danes je bila spletna stran obiskana več kot 110.000, več kot 50.000 Slovencev in Slovenk pa je kviz že rešilo. Kviz vključuje preko 60 vsebin, v nizu petih vprašanj, ki se ob ponovnem reševanju vsakokrat zamenjajo, s ponujenimi odgovori na poljuden in humoren način ozavešča o dosežkih slovenskih podjetij, inovatorjev in ostalih slovenskih pionirjev na posameznih področjih. 


Kako inovativni smo Slovenci in kakšne dosežke že nizamo v svetovnem merilu, lahko preverite v minuti ali dveh na www. talentismo.si.