sl Slovenščina

 

V času izrednih razmer je pomembno, da čim hitreje in ustrezno ukrepamo, se povezujemo in delimo dobre prakse. Člani AmCham Slovenija ste pri tem izjemni, saj s številnimi iniciativami, praksami, storitvami in ugodnostmi pomagate širši skupnosti.

Ponosni smo na vse, kar v času krize počnete in ponujate, saj se lahko prav zaradi vas lažje in bolje prilagodimo na spremenjene razmere.

Da bomo vsi na tekočem, pa smo se odločili, da bomo vse vaše iniciative zbrali na enem mestu in vas o njih tudi sproti obveščali.

Spremljajte nas na TEM spletnem mestu in na naših družbenih medijih. #skupajsolidarni

    • v Agitavitu so v času epidemije pripravili brezplačno svetovanje glede rabe orodij Office 365 za delo od doma. Podrobnosti so zbrali na pristajalni strani, kjer lahko tudi posamezniki oddate zahtevek za pomoč. Več informacij TUKAJ.
    • V AMZS so veseli, da bodo lahko doprinesli skupnosti in pomagali z mobilnostjo tistih, ki so v teh dneh »v prvih bojnih linijah«.
    • Za zaposlene v bolnišnicah, zdravstvenih domovih ter domovih za ostarele bodo zaposleni v AMZS opravljali brezplačne prevoze od doma v službo in nazaj, in sicer v Ljubljani, Mariboru, Celju, Novem mestu, Kranju ter Kopru. Vsi, ki potrebujejo prevoz in jim pri tem lahko pomaga AMZS, lahko pokličejo v naš informacijski center na telefonsko številko 01 530 53 00.
    • AMZS odslej zagotavlja brezplačno pomoč na cesti vsem tistim, ki v času epidemije novega koronavirusa opravljajo življenjsko pomembne dejavnosti, skrbijo za zdravje, varnost ter humanitarno pomoč, in sicer na njihovi relaciji prevoza na delo in z dela. AMZS mehaniki za pomoč na cesti bodo, če bo le mogoče, vozilo popravili na mestu okvare in voznik bo lahko nadaljeval svojo pot, ali pa bo AMZS vlečna služba poskrbela za prevoz pokvarjenega ali poškodovanega vozila do najbližjega servisa. Zaposleni v zdravstvu, policiji, vojski, civilni zaščiti in humanitarni delavci si brezplačno AMZS pomoč na cesti zagotovijo s klicem na številko 1987.
    • V bajdak&family bodo tedensko nudili brezplačno poslovno pomoč »pro bono«, in sicer vsak četrtek, med 9. in 11. uro. Več informacij TUKAJ.
    • Bisnode je za VSE v Sloveniji odprl dostop do njihove Bisnode Mobile rešitve, s tem si omogočite dostop do informacij iz celotne regije (Slo, Hr, Srb in BIH). Več informacij TUKAJ.
    • V podjetju Business Solutions ponujajo trimesečno brezplačno uporabo paketov Office 365. Do konca maja ponujajo tudi brezplačno uro, ki se jo lahko koristi za svetovanja o uporabi orodij v zbirki Office 365 ali pri namestitvi in tehnični postavitvi orodja. Office 365 vključuje vsem poznana orodja kot je Outlook, Word, Excel, pa vse do novodobnih Teamsov, ki služijo komuniciranju, vodenje sestankov in dokumentov. Več informacij je TUKAJ>>.
    • V luči trenutne epidemije, ki zahteva vse večjo fleksibilnost pri delu, omogoča CISCO vsem brezplačno 90-dnevno licenco za Webex. Več informacij TUKAJ.
    • Competo je za vas pripravil enomesečni spletni trening »Obvladam situacijo« za soočanje s trenutno zahtevnimi okoliščinami , ki ga lahko brezplačno delite s svojimi zaposlenimi. Program spodbuja k učinkovitejšemu upravljanju lastnega življenja in medosebnih odnosov v času krize. Vašim sodelavcem bo ponudil znanje, kaj je vzrok njihovega sedanjega čustvovanja in vedenja ter hkrati ponudil iztočnice za razvoj učinkovitejših strategij upravljanja s stresom v spremenjenih okoliščinah delovanja. Več informacij TUKAJ.Prav tako so pripravili brezplačne delavnice, vsak torek in četrtek ob 10. uri (trajanje 45 min) na temo stresa in medsebojnih odnosov v času samoizolacije, ki jih bo izvajal dr. Aleksander Zadel. Delavnice bodo trajale 20 – 30 minut, ostali čas bo na voljo za vaša vprašanja. Prijave in več informacij TUKAJ. 
    • Podjetje CorpoHub nudi raznorazne treninge: mehke veščine, vodenje na daljavo, HR. Več informacij TUKAJ.
    • Podjetje Genis se je pridružilo akciji Digitalna solidarnost in sicer s storitvijo i-Racuni (https://i-racuni.genis.si/) , ki omogoča brezplačno elektronsko izdajanje računov vsaj za 6 mesecev. Več informacij TUKAJ.
    • V IIBA Slovenija si prizadevajo biti del rešitve, zato bi radi ponudili brezplačne vsebine – webinarje:1. »Spremembe, digitalnost in nova realnost« – primeren tako za javno upravo, kot za poslovno skupnost

      2.  »Procesi kupcev so še bolj digitalni, kako jih lahko še bolje obvladujemo« – primeren za poslovno skupnost

      3.  »Tudi virtualno delo mora biti produktivno in stroškovno učinkovito« – primeren tako za javno upravo, kot za poslovno skupnost. Več informacij TUKAJ.

    • Podjetje iPROM poslovni skupnosti nudi pomoč pri marketinških aktivnostih na področju digitalnega oglaševanja, predvsem za družbeno odgovorne aktivnosti, ki jih podjetja izvajajo v znaku solidarnosti in za skupno dobro v času pandemije. Več informacij na info@iprom.si.
    • Portal IURALL, kjer lahko najdete in najamete spec. odvetnike online, je postavil one-stop-shop platformo s pravnimi viri in rešitvami za Koronavirus COVID-19 poslovne izzive. Na platformi so zbrane aktualne novice, brezplačne pisne pravne informacije in poglobljene pravne vsebine različnih odvetniških pisarn. Vse je dostopno TUKAJ.
    • Kliping brezplačno ponuja dnevno zbirko objav o aktualnih dogodkih in ukrepih v povezavi s Covid-19. Spremljajo družbene medije vladnih organizacij, strokovnih organizacij, nevladnih organizacij na področju gospodarstva in medijev, zbirko pa prejmete na izbrani elektronski naslov. Prijava na zbirko TUKAJ.
    • Pri LanguageSitterju® bi radi pomagali, zato so pripravili akcijo brezplačne hitre online pomoči. Njihovi izkušeni jezikovni trenerji in trenerke vam bodo do ponovnega odprtja šol na voljo za brezplačne online inštrukcije, ki so varne in učinkovite. Več informacij TUKAJ.
    • Virus COVID-19 se je dotaknil življenj ljudi po vsem svetu. Omejitve potovanj in nova pravila za večja javna zbiranja so spremenila vsakodnevno rutino milijonov ljudi. Microsoft se je odločil, da ponudi storitev Microsoft Teams brezplačno vsem, ki v teh zahtevnih časih prehajajo na delo na daljavo. Več informacij TUKAJ.Na Microsoftu aktivno delamo tudi s šolami, izobražujemo tako učitelje kot tudi informatike. Dnevno dodajamo nove webinarje in dogodke v živo, ki so na voljo na https://sio.si/koledar/.Aktivno sodelujemo z vključenimi deležniki slovenskega šolstva, delovno skupino na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport, Zavodu za šolstvo RS, ARNES-u, Inovativni šoli s ciljem zagotavljanja informacij in podpore slovenskemu šolstvu.
    • V podjetju NIL d.o.o. ponujajo brezplačne rešitve in pomoč pri delu na daljavo. Organizacijam v času zaostrenih razmer omogočajo brezplačen dostop do profesionalnih orodij in rešitev za varno sodelovanje, poučevanje in delo na daljavo. Podjetja so vabljena, da si odprejo brezplačen 90-dnevni Webex Enterprise Trials račun. Več informacij o ponudbi si lahko preberete na povezavi TUKAJ.
    • V Odvetniški pisarni Miro Senica in odvetniki so na spletni strani pripravili posebno informativno točko, na kateri so zbrane informacije o pravnih posledicah vseh sprejetih ukrepov, predstavljene v enostavni in razumljivi obliki vprašanj, ki se pojavljajo v praksi, in odgovorov nanje, ki jih dajejo naši pravni strokovnjaki. Predmetna stran predstavlja bogat vir informacij, ki so namenjene vašim članom, kot tudi širši javnosti. Več informacij TUKAJ.
    • Pri Outfit7 Limited so se nemudoma odzvali na globalno situacijo in bolnicam UKC Maribor, UKC Ljubljana in bolnici Golnik donirali 100.000 za nakup medicinske opreme. Prav tako so donirali 20.000 EUR za humanitarno organizacijo v Španiji. Civilni zaščiti so zagotovili 200.000 mask. Zbrali so tudi 5.500 EUR za nakup računalniške opreme. Prek mobilnih iger pa so začeli z globalno kampanjo ozaveščanja, ki z govorečim Tomom in prijatelji dosega več milijonov oseb dnevno po celem svetu.
    • V Odvetniški družbi Rojs, Peljhan, Prelesnik & partnerji so pripravili »Pravno prvo pomoč« pri soočanju s pravnimi izzivi, ki jih prinaša epidemija koronavirusne bolezni 19 (covid-19). V prispevku so poskušali identificirati tista pravna vprašanja, ki so se ljudem začela postavljati pri poslovanju in ki zadevajo tako nedavno sprejete krizne zakone kot tudi področja, ki se jih zakonodajalec še ni dotaknil. Ker verjamejo, da ljudje že dodobra poznajo vsebino predlaganih rešitev, ukrepov in predlogov torej ne predstavljajo v tej luči, pač pa so se odločili, da vam s prispevkom priskočijo na pomoč pri identifikaciji tistih pravnih tveganj, ki bi po njihovi najboljši strokovni presoji v teh časih terjala dodatno pozornost in previdnost (nekatera tveganja pa so seveda povezana s sprejetimi ukrepi). Upajo, da pripravljeno kakorkoli olajša delo v tem času. Več informacij TUKAJ.
    • Odvetniška pisarna ČAD je pripravljena deliti aktualna pojasnila o ukrepih RS za omilitev posledic epidemije na gospodarstvo. Pravna pojasnila ukrepov (ob upoštevanju sprejetja t.i. interventnih zakonov, ki so stopili v veljavo 29. 3. 2020) je odvetniška pisarna že pripravila, v prihodnje pa bo pripravljala tudi pojasnila novo sprejetih ukrepov. Odvetniška pisarna vam je za vsa pojasnila na voljo na elektronskem naslovu: lex@cad-op.si. Z veseljem smo pripravljeni pomagati poslovni skupnosti v trenutnih razmerah, ki vsekakor predstavljajo velik izziv za vse nas. Pravna pojasnila ukrepov lahko najdete TUKAJ.«
    • V odvetniški pisarni Jadek & Pensa so pripravili aktualna pojasnila in novice o novi zakonodaji. Več informacij TUKAJ. 
    • Včasih so lahko stvari tako preproste. Spletna trgovina s preprosto vizijo “danes naročiš, jutri dobiš”, je nastala na pobudo ekipe Digit, ki že 25 let skrbi za dobavo živil najboljšim restavracijam in hotelom po Sloveniji. Zaradi ogromnega povpraševanja dnevno povečujejo nabor živil in pripomočkov. Trenutno je dostava možna na območju Ljubljane in oklice, obljubljajo, da bodo v kratkem dostavo razširili tudi na druga mesta po Sloveniji. S kodo AMCHAM10 pa lahko člani AmCham Slovenija uveljavite popust na portalu. Več na: preprosto.je
    • V računovodski hiši Unija so pripravili proti korona ukrepe – njihovi svetovalci so na enem mestu pripravili pregled dosedanjih ukrepov države za pomoč podjetjem in delodajalcev – https://unija.com/proti-korona-ukrepi/. Poleg objave je dostopen tudi spletni seminar na to temo.
    • V SAP-ju za zajezitev posledic pandemije COVID-19 ponujajo brezplačno, aktualno rešitev za vse organizacije, ki so se nenadno znašle tudi z “epidemijo” dela od doma. Gre za XM rešitev SAP-jevega podjetja Qualtrics – Remote Work Pulse, ki deluje kot “barometer” za zaznavanje razmer in vzdušja med zaposlenimi, ki so trenutno izolirani v domačih pisarnah. Spremljanje in ustrezno reagiranje na občutja zaposlenih je namreč ključno za ohranjanje posla na dolgi rok. Poleg tega so v SAP-ju ponudili kopico dodatnih brezplačnih spodbud in pobud, ki jih na enem mestu, ki so na enem mestu zbrane tukaj.
    • Kar 7 medicinskih ventilatorjev, 150.000 mask, 400 zaščitnih očal in še in še. Vse to je doniral Telemach, da bi nekoliko olajšal delo medicinskim delavcem v teh težkih časih. Hvala @telemachsi! #ostanidoma #ostanitezdravi #telemachdruzina Več si lahko preberete na TUKAJ. 
    • Založba Rokus Klett je omogočila celodnevni dostop do vseh elektronskih in interaktivnih gradiv vsem učiteljem/profesorjem in učencem/dijakom v osnovnih in srednjih šolah, ne glede na to, gradivo katere založbe šole uporabljajo. Več informacij TUKAJ.

Ponosni smo na vse, kar v času krize počnete in ponujate. Če imate rešitev, storitev, iniciativo ali ugodnost, ki bi jo radi delili z AmCham Slovenija skupnostjo, pišite na katja.cencur@amcham.si ali brina.tomovic@amcham.si.

Vir fotografije: Canva