sl Slovenščina

Ker je v času izrednih razmer pomembno, da čim hitreje in ustrezno ukrepamo, se povezujemo in delimo dobre prakse, smo organizacije, povezane v Gospodarski krog (Združenje Manager, Gospodarska zbornica Slovenije, SBC – Klub slovenskih podjetnikov, Britansko-slovenska gospodarska zbornica in AmCham Slovenija), stopile skupaj s skupno iniciativo “Skupaj solidarni”.

V koordinaciji AmCham Slovenija ter na pobudo in v sodelovanju z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport ter Zavodom Republike Slovenije za šolstvo so organizacije in podjetja, ki so člani omenjenih organizacij, pomagali tistim otrokom, ki niso imeli možnosti za izobraževanje na daljavo, kar je v teh dneh njihova edina možnost, da ohranjajo stik z izobrazbo, šolo in sovrstniki.

Veseli smo, da je bil odziv izjemen in da smo s skupnimi močmi zbrali več kot 250 računalnikov in tablic ter omogočili dostop do interneta tistim otrokom, ki se sicer pouka na daljavo ne bi mogli udeležiti. “Poslanstvo AmCham Slovenija je boljše življenjsko in poslovno okolje in zato se ob razmerah, kot so zdaj, ne ustavimo, temveč skupaj s svojimi člani iščemo načine, kako bi lahko pomagali tistim, ki pomoč najbolj potrebujejo. Hvaležna sem našim članom, da so podprli otroke in znanje, in s tem prihodnost naše države,” je ob tem povedala mag. Ajša Vodnik, generalna direktorica AmCham Slovenija.

Zelo sem ponosna, da sem del te iniciative. Vesela sem, da lahko pomagam, da se lahko vsi otroci počutijo enakovredno. Tukaj smo zato, da stopimo skupaj in da smo ob koncu dneva zadovoljni, da smo naredili nekaj dobrega. Vsem skupaj hvala, da smo stopili skupaj in naredili nekaj dobrega za otroke,” je povedala Mateja Pavlović, skrbnica podpore uporabnikov z Zavoda Republike Slovenije za šolstvo.

Med največjimi donatorji so bila podjetja Pivovarna Laško Union, Telemach, Adacta Fintech, Outfit7, Oracle Slovenija in HP Computing and Printing.

To je najmanj, kar lahko storimo,” je povedal Adrian Ježina, predsednik poslovodstva Telemacha, kjer so 90 otrokom in družinam donirali tablične račnunalnike in jim podarili dostop do interneta. Ob tem je dodal: “Vsak dan si prizadevamo, da imajo uporabniki na voljo nemoteno uporabo naših storitev in to še toliko bolj velja v trenutnih razmerah. Veseli smo, da lahko pomagamo mladim šolarjem, da tudi v tem času pridobivajo znanje brez težav.”

Boljši smo, ko se povežemo in med seboj sodelujemo. Zato ne glede na negotovost časov, Pivovarna Laško Union ostaja med svojimi ljudmi in za njih. Solidarna do sočloveka in skupnosti, predvsem zdaj, ko klicev na pomoč ni malo. Z namenom pomoči smo se priključili tudi pobudi Gospodarskega kroga ‘Skupaj solidarni’, v okviru katere bomo z računalniškimi tablicami za šolanje na daljavo opremili 40 otrok. Dodatnih 15 tablic smo namenili še slovenskim bolnišničnim šolam za njihove učence. Vsem želim, da ostanemo zdravi in varni. Se podpiramo in pomagamo drug drugemu. Da ostanemo močni. Da bi se te izkušnje, ko bo končana, spominjali kot uspešne SOS lekcije: sodelovanja, odgovornosti in solidarnosti. In si sr(e)čni močno zaploskali,” je povedala Tanja Subotić Levanič, direktorica korporativnih odnosov v Pivovarni Laško Union.

Kot tehnološko podjetje se zelo dobro zavedamo, kako pozitivno lahko tehnologija vpliva na naša življenja, še posebej takrat, ko se združi z željo po učenju,” je povedal Boris Bajić, direktor podjetja Adacta Fintech. “V podjetju že od nekdaj podpiramo izobraževanje mlajših generacij, trenutne razmere pa so nas spodbudile k dodatni pomoči. Upamo, da bo imel naš majhen prispevek velik vpliv na življenja prejemnikov,” je še dodal. “Čas, v katerem se nahajamo, zahteva od nas, da smo odgovorni, povezovalni in solidarni do soljudi okoli nas in da skupaj poiščemo odgovore na prenekatera vprašanja, ki jih prinaša nova realnost. Tudi v Oracle Slovenija smo se priključili pobudi “Skupaj Solidarni”, v okviru katere bomo pomagali z računalniki oskrbeti nekaj posameznikov, ki v letu 2020 še vedno nimajo potrebne opreme za dostop do svetovnega spleta. Dokažimo, da znamo in zmoremo, v težkih časih stopiti skupaj in zagotoviti boljšo in lepšo prihodnost za naše nove generacije,” je povedal direktor Oracle Slovenija Julij Božič.

Primož Polajnar, direktor podjetja HP Computing and Printing, je povedal, da so tudi oni z veseljem pristopili k akciji “Skupaj solidarni”, da so lahko vsaj z opremo pomagali tistim, ki so prikrajšani. 5.500 EUR za nakup računalniške opreme so zbrali tudi v podjetju Outfit7.

Hvala pa tudi podjetjem Brown Bear Team, SAS Institute, NP Consulting, Odvetniška pisarna Schönherr, Kompas Xnet, Helios, in T2, ki so prav tako pomagali z donacijami.

V AmCham Slovenija se iz vsega srca še enkrat zahvaljujemo vsem, ki so pomagali in prispevali tablice, računalnike in dostop do interneta, ter tako pomagali tistim, ki pomoč najbolj potrebujejo.

Vir fotografije: Unsplash