sl Slovenščina

Tema tokratnega pogovora na petkovi virtualni kavi je bila največja investicijska konferenca v ZDA – SelectUSA, ki bo letos potekala virtualno od 7. do 11. junija 2021.

Julia Rauner Guerrero, svetovalka za gospodarske zadeve, U.S.Commercial Service, USA Department of Commerce – trgovinsko predstavništvo ameriškega ministrstva za trgovino, je na začetku omenila velikost trga, zakonitosti, obliko pomoči, ki jo podporno okolje v ZDA nudi potencialnim investitorjem in izpostavila, da naj se podjetja zaradi velikosti trga ne ustrašijo. Raje naj se opremijo z dovolj informacijami, da bodo lahko uspešno vstopili na ta konkurenčen trg.

Del letošnje konference bo namenjen tehnološkim podjetjem – startup ali skaleup, ki naj se pri odločanju za prodor v ZDA ne ozirajo le v Silicijevo dolino, saj je veliko inovativnih stičišč tudi drugod, je povedal Jan Bruckner, svetovalec za tehnologijo in tuje neposredne investicije, U.S.Commercial Service, USA Department of Commerce – trgovinsko predstavništvo ameriškega ministrstva za trgovino.

Ne glede na velikost podjetja ali industrijo, v kateri ste, je konferenca priložnost, da od blizu spoznate ameriški trg, posamezne države, glavne industrije in poslovno okolje, je izpostavil Onejin Wu, gospodarski ataše, Veleposlaništvo ZDA v Ljubljani in dodal, da je za vse informacije z veseljem na voljo z ekipo na Veleposlaništvu v Ljubljani.

Za več informacij o konferenci kliknite:

 

ali pa nam pišite na vida.dolenc@amcham.si.

 

Celoten pogovor si lahko ogledate tukaj: