sl Slovenščina

Na finalni prireditvi programa AmCham Young Professionals, ki je potekala 31. maja 2012, na Odru pod zvezdami Lutkovnega gledališča Ljubljana, so publika in AmCham Komisija za poslovno liderstvo in razvoj talentov izbrali zmagovalca AmCham Top Potential of the Year 2012, to je Nana šumrada Slavnič, PWC d.o.o., ki je komisijo in občinstvo prepričala s strastnim odnosom do življenja, znanja, dela in plesa.

Med pet finalistov, ki zagotovo predstavljajo izjemen potencial med mladimi poslovnimi liderji, so se uvrstili še Benjamin Brulc, Merck Sharp & Dohme, d.o.o., Rado Starc, Kolektor Group d.o.o., , Hana Vidic, Futura PR d.o.o. ter Primož Zupan, Salviol d.o.o..

PO inspirativnih govorih ameriškega veleposlanika, Mateja Potokarja in Thierrya Villarda, je vse prisotne izjemni lutkar Brane Vižentin popeljal v realno – domišljijski poslovni svet, na način, ki si ga lahko privoščijo le lutke.

Prešerno razpoloženje je dopolnilo tudi praznovanje 60. rojstnega dne častnega pokrovitelja programa Josepha A. Mussomeli, veleposlanika ZDA v Sloveniji.

Več o programu in izboru:

Program AmCham Young Professionals TM je namenjen perspektivnim mladim, bodočim poslovnim liderjem – aktivni populaciji med 25 in 33 letom. Veseli smo, da se za program, ki je nastal po idejni zasnovi mag. Ajše Vodnik, izvršne direktorice AmCham Slovenije in se uspešno razvijal ob sodelovanju tima, s projektno vodjo Majo Košir in zunanjim sodelavcem slovenskega AmCham intuitivnim coachom Bogom Semetom. Za program se zanimajo tudi ostali AmChami po svetu. Program AmCham Young Professionals je po večletnem razvoju dosegel ustrezno stopnjo individualnosti, kreativnosti in razpoznavnosti, da je upravičeno zaščiten kot intelektualna lastnina Amcham Slovenije in tima, ki ga je razvil, enako pa velja tudi za znamko AmCham Young Professionals.

Program, ki je bogat z interaktivnimi delavnicami, izobraževanji, predavanji in veliko ugodnosti pomaga pri osebnem in poslovnem razvoju in pri ustvarjanju profesionalne socialne mreže, ki je koristna tako pri delu kot v življenju. Program spodbuja veščine kot so: komuniciranje, strategija, vodenje, timsko delo, kreativnost, »out of the box« razmišljanje, družbena odgovornost. Teme, ki jih obravnavajo so: Vzponi in padci v karieri, Strategije pogajanj v mednarodnem poslovanju, Etika v oglaševanju, Odnosi s sodelavci, motivacija zaposlenih, želja po uspehu in napredovanju v podjetju, Poslovno komuniciranje za vodje in pomen osebnega »brandinga«, Srednjeevropski privatni kapitalski trg, Ustvarjanje poslovne kariere in osebnega mreženja v tujini, Konkurenca in partnerstvo: znotraj in med podjetji, Kako biti dober voditelj in kako uspešno voditi ekipe?

Pri izboru AmCham Top Potential of the Year iščemo pri kandidatih potencial za vodenje, etična načela, željo po uspešnem delu, vztrajnost, željo po osebnostnem razvoju, izboljšanje lastnih kompetenc, biti vzor med sodelavci v določeni generaciji – vse to so kvalitete, ki smo jih iskali in našli pri naših udeležencih.

Člani komisije so bili: Robert Trnovec, Anton Petrič, Janez škrubej, Monika Lapanja, Ani Klemenčič, Edyta Gorecka, Nevenka Črešnar Pergar, Sonja Klopčič, Martin McDowell, Gregor Benčina. V končnem izboru na zaključnem dogodku smo upoštevali sledeče kriterije: 1/3 predstavlja ocena med finalisti samimi, 1/3 predstavlja ocena publike, 1/3 ocene pa poda komisija.

Izmed več kot 90 udeležencev AmCham Young Professionals, ki se vsako leto udeležijo programa, pa je letos kar 41 udeležencev, tisti, ki so prepričali s svojimi vrednotami, dobilo mentorja. Na zaključni slovesnosti so se spoznali in z njimi se bodo srečevali še celotno sledeče leto v sklopu programa AmCham Mentor Menti, s katerim je zagotovljen še boljši prenos znanj in idej s strani izkušenih kolegov na mlade potenciale. Vrhunski poslovni liderji – mentorji s svojim prostovoljnim delom izkazujejo visok čut za družbeno odgovornost in na tak način vračajo družbi. Na vabilo za mentorstvo so se letos odzvali:

Aleša Kandus Benčina, Medex d.o.o.

Ani Klemenčič, GBD d.d.

Anton Horvatič, DINERS CLUB SLO d.o.o. Ljubljana

Anton Petrič, CISCO SYSTEMS, Podružnica Ljubljana

Biljana Weber, MICROSOFT d.o.o.; Ljubljana

Dejan Turk, SI.MOBIL d.d.

Enzo Smrekar, Droga Kolinska d.d.

Georg Doppelhofer, Žurnal media d.o.o.

Gregor Benčina, JELOVICA, d.d.

Gregor Jamnik, HOTEL SLON; d.d.

Ildiko Kiss, Societe Air France; Tremblay en France; Podružnica Ljubljana

Iztok Klančnik, HEWLETT – PACKARD d.o.o.

Jacqueline Ann Stuart, S-INVEST d.o.o.

Janez Pergar, NP CONSULTING d.o.o.

Janez škrubej, DELOITTE d.o.o.

Janko Medja

Jasna Mihelj Coustoury,TELSIMA d.o.o.

Julijan Naskov, CELGENE INTERNATIONAL; Podružnica Ljubljana

Maja Vauda, ABBOTT LABORATORIES d.o.o.

Maria Anselmi, BISNODE d.o.o.

Mark Ypinga, MERCK SHARP & DOHME; d.o.o.

Marko Kolbl, EUROPLAKAT d.o.o.

Marko Majer, Mayer McCann d.o.o.

Matej Potokar, MICROSOFT

Matej Zavrl, Goodyear Dunlop Sava Tires d.o.o.

Matjaž Rakovec, Zavarovalnica Triglav d.d.

Miro Smrekar, ADECCO H.R. d.o.o.

Monika Lapanja, EKONOMSKA FAKULTETA V LJUBLJANI

Nataša Jenčič, Biogen d.o.o.

Nevenka Črešnar Pergar, NP CONSULTING d.o.o.

Rajko Novak, ORACLE SOFTWARE d.o.o.

Robert Trnovec, S&T SLOVENIJA d.d.

Roman Dobnikar, PETROL d.d.; Ljubljana

Roman Koritnik, IBM SLOVENIJA d.o.o.

Sandi Češko, Studio Moderna d.o.o.

Teja Breznik Alfirev, S&T SLOVENIJA d.d.

Thierry Villard, Goodyear Dunlop Sava Tires d.o.o.

Tina škerlj, S&T SLOVENIJA d.d.

Tone Stanovnik, špica International d.o.o.

Uroš Kanduč, COCA – COLA HBC SLOVENIJA d.o.o.

Vera Aljančič Falež, Mercator d.d.

Vzpostavitev medgeneracijske mreže gotovo prinaša številne priložnosti in obojestransko odpira kreativnost in nove ideje. Prvi zmagovalec Top Potential of the Year Tomaž Lanišek je opisal svoje leto in številne priložnosti, ki so se mu odprle s pridobitvijo tega naziva, med drugim je napredoval v okviru podjetja na mesto in srečal Richarda J. Kramerja, prvega človeka Goodyear (Chairman, CEO and President). Prav tako pa vzpostavil odličen odnos s svojim mentorjem Matjažem Rakovcem, predsednik uprave Zavarovalnice Triglav.

V juniju bomo pričeli že s III. generacijo programa.