sl Slovenščina

Na poziv Gospodarskega kroga “Skupaj solidarni” se je odzvala tudi Atlantic Grupa in se odločila, da bo šolanje od doma omogočila še vsem tistim otrokom v Sloveniji, ki so še vedno brez računalnikov ali dostopa do interneta. Podarili so 474 tabličnih računalnikov in 282 internetnih dostopov.

Gospodarski krog (Združenje Manager, Gospodarska zbornica Slovenije, SBC – Klub slovenskih podjetnikov, Britansko-slovenska gospodarska zbornica in AmCham Slovenija) smo se v želji pomagati celotni družbi povezali v iniciativo “Skupaj solidarni“. V koordinaciji AmCham Slovenija ter na pobudo in v sodelovanju z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport ter Zavodom Republike Slovenije za šolstvo so organizacije in podjetja, ki so člani omenjenih organizacij, pomagali tistim otrokom, ki niso imeli možnosti za izobraževanje na daljavo, kar je v teh dneh njihova edina možnost, da ohranjajo stik z izobrazbo, šolo in sovrstniki.

Na pobudo se je velikodušno odzvalo tudi podjetje Atlantic Grupa, ki je že doniralo državi in projektu Botrstvo, in podarilo 474 tabličnih računalnikov in 282 internetnih dostopov. Tako bodo šolanje od doma omogočili še vsem tistim otrokom v Sloveniji, ki jim je bilo to do zdaj onemogočeno in se pouka na daljavo niso mogli udeleževati.

Enzo Smrekar, podpredsednik za Delikatesne namaze, Donat Mg in internacionalizacijo v Atlantic Grupi, je ob tem povedal: »Kdor spremlja nas in naše blagovne znamke ve, da je Atlantic Grupa podjetje z visoko razvitim čutom za družbeno odgovornost in da se vedno širokosrčno odzovemo na stiske v svoji ožji in širši družbeni okolici. O svojih donacijah nikoli javno ne govorimo. Tokrat smo naredili izjemo, ker menimo, da ne gre le za humanitarno pomoč, temveč tudi za omogočanje izobraževanja, ki ima dolgoročni pozitivni vpliv na razvoj tako obdarovanih otrok, kot celotne družbe

Mag. Ajša Vodnik, generalna direktorica AmCham Slovenija, pa je dodala: “V AmCham Slovenija se vsem podjetjem, ki so pristopila k pobudi Skupaj solidarni iz vsega srca zahvaljujemo. Atlantic Grupi in njihovemu vodstvu pa globok poklon za to izjemno gesto. Veseli smo, da podjetja v takih trenutkih izkazujejo družbeno odgovornost in vlagajo v prihodnost, v znanje in omogočajo vsaj nekoliko lažje življenje otrokom. Vsak potencial in talent v družbi je pomemben in prav je, da jim omogočimo razvoj.”

V okviru pobude »Skupaj solidarni« so podjetja zbrala več kot 860 računalnikov in tablic. Poleg Atlantic Grupe so v teh dveh mesecih otrokom pomagala še podjetja in posamezniki: Pivovarna Laško Union, Telemach, Adacta Fintech, Outfit7, Oracle Slovenija, HP Computing and Printing, Brown Bear Team, SAS Institute, NP Consulting, Odvetniška pisarna Schönherr, Kompas Xnet, Helios, T2, Igor Akrapovič, Rok Kvaternik, Katarina Ložar, Elena Doren, Lions klub Ljubljana Ilirija, Založba Rokus Klett, Modrijan izobraževanje, Mladinska knjiga Založba, Kopija-nova, Tipteh, Maar, Elektronika Borak, Povše metal, Don Don, Schwarz print, Eventus, Novo mesto, Plevnik, Tiskarna Zrinski, RLS merilna tehnika, Ream, Trm Filter, Fragmat, Genis, Optiprint, Riko Ekos, in Maja Stopajnik, IBM Slovenija.

Vir fotografije: Unsplash