sl Slovenščina

Na povabilo Ameriške gospodarske zbornice – AmCham Slovenija je Dr. Ronald M. šega obiskal Slovenijo in bo častni gost nocojšnjega praznovanja ob 15. obletnici AmChama v Sloveniji

šega je nekdanji amerišli astronavt, general major, vojaški pilot in profesor slovenskih korenin. Dolga leta je delal pri Nasi in v vesolju prebil napetih 17 dni 12 ur in 25 minut, med drugim tudi na ruski vesoljski postaji Mir ter več kot 270 krat obkrožil Zemljo.

Med obiskom v Sloveniji se je srečal s predsednikom Republike Slovenije Borutom Pahorjem, predsednikm Držvanega zbora Republike Slovenije dr. Milanom Brglezom, ministrom za tujce po svetu Gorazdom Žmavcem, ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem in veleposlanikom ZDA v Sloveniji Jospehom A. Mussomelijem.

Na sestankih je šega izpostavil, da je Slovenija čudovita država. Ima močan izobraževalni sistem, bogate kulturne in naravne vire ter pravzaprav vse sestavine, da lahko uspe. Talent in znanje, ki temelji na kretivnosti, je vedno ključ do uspeha, je še dodal šega.

šega je danes obiskal tudi vojaško letališče v Cerkljah ob Krki in Kullturno središče evropskih vesoljskih tehnologij v Vitanju.

Nocoj bomo skupaj s šego lansirali tudi iniciativo “Believe in Slovenia”, preko katere želimo spodbuditi večje sodelovanje med ZDA in Slovenijo ter predstaviti uspešne zgodbe Američanov s slovenskimi koreninami. Več o iniciativi si lahko preberete na www.believeinslovenia.si

Fotografije obiska so dostopne na naši Facebook strani