sl Slovenščina


Na srečanju AmCham Young Leaders Club-a smo na kratki delavnici spoznali metodo Lego® Serious Play®, ki je namenjena izboljšanju komunikacije in tehniki reševanja problemov, prepoznavanju ovir in skritih priložnosti v podjetju ali skupinah. Reševanje izziva z Lego kockami je primerno za vzpostavljanje skupne vizije za nove projekte in lažje doseganje ciljev. Pripomore tudi k zmanjšanju finančnega vložka oz. za doseganje cilja v planiranem budgetu.


Trener metode Jens Rottbøll je udeležencem srečanja predstavil sistem metode, ki temelji na množici dejstev in osnovnih pravil o voditeljstvu in organizaciji. Udeleženci so se lotili treh izzivov:


  • iz danega kompleta kock, ki je bil za vse enak, sestaviti najvišji stolp,
  • prikazati managerja » iz pekla«,
  • prikazati sebe v svojem okolju; kako upravljati  in združevati razmerje delo-zasebno življenje; ali kako vidijo svoje idealno okolje dela in zasebnosti.


Lego kocke so doma iz Danske in izvirajo iz tesarske delavnice, ki je začela s prvimi lesenimi igračami že leta 1932. Ime Lego v latinščini pomeni »zlagati«, podjetje Lego Group je še danes družinsko podjetje, ki ga trenutno vodi vnuk ustanovitelja.


Postani član AmCham Young Leaders Club-a tudi ti in sokreiraj pozitivne spremembe! Več informacij TUKAJ.