sl Slovenščina

 


Za uspeh je potrebna uspešna komunikacija, tako poslušanje, kakor tudi ustrezno sporočanje. V današnjem hitrem načinu življenja je pomembno, da znamo dobro reagirati v stresnih situacijah, kar vključuje nadzor nad seboj in nadzor nad situacijo. Obenem je pomembno, da v svojem delu uživamo, kar pa lahko le takrat, ko smo dobri in je naše delo visoke kvalitete. Na karierni poti moramo biti pogumni. Pomembno je, da si znamo zadati cilj in mu sledimo. Izzivi in težji projekti bistveno pripomorejo k večji samozavesti. Veliko se lahko naučimo iz napak. Napake so namreč priložnost za rast.


Lea Pfajfar Cotič, Ernst & Young d.o.o.


Predavanje, ki te najprej postavi na realna tla, nato nekoliko potolaži in na koncu celo nakaže rešitev. Odličen predavatelj, užival sem od prve do zadnje minute!


Kristjan Jazbec


Predavanje je bilo v resnici »dvojna zmaga«, saj smo se ogromno naučili o pomenu motivacije in različnih načinih za doseganje ciljev, hkrati pa smo dobili ogromno navdiha za uresničevanje lastnih ciljev, želja in sanj. Ko zapustiš predavanje s polno novo energije in željo po doseganju vse višjih in zahtevnejših ciljev, je res dober občutek.


Melnisa Begović, Studio Moderna d.o.o.


So dobri predavatelji in so zanimive teme, obisk Mateja Tuška pa je na opazno navdušenje mnogih izmed nas združil oboje. O preslikavah športne psihologije na vodenje podjetja marsikdo ne sliši niti ne razmišlja pogosto, Tuškovi primeri vsem znanih javnih osebnosti pa tako ekonomistu kot pravniku zlahka približajo ideje sorodnosti, ki si jih delimo kot ljudje, ki težijo k uspehu. Vrhunec večera je nedvomno predstavljala interpretacija risanja drevesa, s katero nam je bil kot zabaven čarovniški trik podan morda najpomembnejši nauk: kdo smo in kako smo si v svojih različnostih podobni. Ko razumemo to, lahko nadaljujemo in gremo kamorkoli.


Bojana Kenda, Aviat Networks


Delavnica z Matejem Tuškom je navdušila! Dejstvo, da je uspešni posameznik napram neuspešnemu v prednosti kar za 10000 ur, mi je dalo misiti. Moje prepričanje, da je vse mogoče, če se le v sebi tako odločimo, je dobilo potrditev. Ko motivacijo na vseh ravneh življenja, trdo garanje, teženje vrhunski kakovosti, presežke vložene energije in učenje na napakah začinimo še s pogumom, nam dosega cilja ne uide. Všeč mi je bilo tudi, kako je Matej teorijo podkrepil s konkretnimi primeri vrhunskih slovenskih športnikov, s katerimi je delal.


Diana Slapnik, Lek d.d./ Lek Pharmaceuticals d.d.


Vse prehitro pozabimo, kako pomembna je naša notranja motivacija, katere posledica pa je trdo delo, ki vodi do uspeha. Svojo vlogo pri tem seveda odigrajo tudi osebnostni dejavniki ter čustvena inteligenca, ki nam omogoča, da učinkovito delujemo tudi v stresnih in/ali konfliktnih situacijah, s katerimi se na delovnem mestu pogosto srečujemo. Tako kot je včeraj izpostavil dr. Matej Tušak se tudi meni zdi zelo pomembno, da se – ne samo mi, temveč celotna Slovenija – naučimo timskega dela. Menim, da bo udeležba v programu AmCham YP nam vsem pomagala pri pridobivanju samozavesti, komunikacijskih spretnosti ter pri osebnosti rasti, zato se res veselim srečanj, ki so še pred nami.


Katarina Hartman, Knauf Insulation d.o.o.


Pripoved in izkušnje športnega psihologa Mateja Tušaka o tem, kako so se slovenski športniki v svoji karieri nemalokrat soočali z raznimi omejitvami in ovirami, a kljub temu s svojo iznajdljivostjo, trdim delom in dobro strategijo dosegali vrhunske rezultate, so me spomnili na besede Franklina D. Roosvelta: »Mirno morje ne naredi izkušenega mornarja«. Športni rezultati so odraz vztrajnosti in učenja na napakah, kar vrhunske športnike ločuje od povprečnih, pa je močna motivacija, zaupanje vase in pogum. Tako kot vrhunski športniki pa morajo imeti tudi najboljši vodje jasno zastavljene cilje, visoko mero samozavesti ter znanja in obenem biti vedno pripravljeni na nove izzive, tako tiste iz okolja kot tiste, ki si jih zastavimo sami in tako stremeti k nenehnemu izboljšanju.


Klara Zavrl, COMPETO d.o.o.


Kot bivši tekmovalni športnik se absolutno strinjam z večino povedanega – da uspeh pride s trdim treningom, za kar pa potrebuješ predvsem močno voljo in motivacijo. Zanimiva mi je bila primerjava trenerja z menedžerjem – direktno na tak način prej o trenerjih ali o menedžerjih nisem razmišljal. Mislim da je vsekakor dobro, da nam je predavatelj nekoliko odprl oči in dopovedal, da bomo delali vedno več in da s tem ni nič narobe, saj z boljšimi rezultati ali doseganjem ciljev potrebujemo nove in večje izzive, ki nas ženejo naprej, sicer stagniramo.


Domen Ivanšek, Knauf Insulation d.o.o.


Kdaj v življenju smo resnično uspešni? Uspeh ni odvisen le od nas, temveč v enaki meri od ljudi in okolja v katerem delujemo. Za začetek moramo biti zadovoljni sami s seboj, šele nato bomo lahko vzpostavili prostor, kjer bomo skupaj z drugimi uspešno reševali izzive. Pot do uspeha je dolga, proces odpravljanja lastnih pomankljivosti, in pomankljivosti drugih, pa neskončen. Resnično navdihujoče predavanje g. Mateja Tuška, športnega psihologa, me je naučilo predvsem, da je za uspeh primarno potrebno zavedanje o tem, kaj natanko želimo doseči.


Matej Gregorec, Ministrstvo za zunanje zadeve