sl Slovenščina

5. srečanje AmCham Young Professionals™

Ljubljana, 10. december, 2015

Skrivnosti dobrega kriznega vodenja: odprta komunikacija z vsemi deležniki v podjetju, motivacijska usmerjenost in team ljudi, ki mu lahko zaupaš. Neuspeh ni nič drugega kot povratna informacija, kako se stvari v prihodnosti lotiti drugače.

– Bine Pangršič, Svetovalec uprave, Helios Domžale

»Treba je razbliniti iluzije in se mobilizirati.« mag. Sonja Klopčič


Predavanje mag. Sonje Klopčič je name naredilo izjemen vtis. Za razliko od številnih menedžerjev, ki izpostavljajo zgolj vidik, kako iti višje, hitreje, močneje, je predavateljica izpostavila zanimiv prizemljen – »down to earth« pristop. Včasih je pač treba nehati sanjati in si naliti čistega vina, se soočiti z realno situacijo (dane informacije, znanje, in ekipa, ki nam je na voljo) in v dani situaciji poiskati najboljšo možno rešitev. Nerealna pričakovanja so lahko nevarna, zavajajoča, hkrati pa nas ovirajo pri našem delovanju. Dodatno je predavateljica zanimivo prikazala pomen coachinga v karieri menedžerja, pa tudi opozorila na potrebo po ustrezni komunikaciji v teamu. Ura predavanja je (pre)hitro minila, tako da se veselim priložnosti nadaljevati pogovor s predavateljico ob kakšnem novem dogodku AmChama ali drugi priložnosti.

Ivo Grlica, Odvetniška Družba Ilić & Partnerji o.p. d.o.o.

Sonja je zelo prijetna govornica in prepričana sem, da tudi deluje tako, kot govori, kar je ena od najpomembnejših lastnosti dobrega vodje. Sama pri vodjih cenim in rabim ravno to – da so usklajeni sami s sabo, da živijo svojo resnico na vseh področjih ter to omogočajo in razvijajo tudi pri svojih sodelavcih. Želim si, da bi tako videli tudi moji sodelavci mene. To bi si štela za enega največjih kariernih uspehov.

Tamara Zalar, General Manager, Tajfun USA, East Coast CEO



Neuspeh je lahko le opozorilo, da nekaj nisi storil prav. To je idealna priložnost, da zaviješ v drugo smer in storiš pravilno.

Nina Marcelan, Komercialno/kadrovska svetovalka, FMG GROUP

»Ko v management dodamo še svoje srce, smo na poti v voditeljstvo«. To je le eden izmed odličnih nasvetov mag. Sonje Klopčič – izjemne voditeljice in poslovne ženske. Zgodba preobrazbe inženirke v voditeljico je izjemna, navdihujoča in polna motivacije za vsakega mladega voditelja. Dober voditelj mora voditi svojo ekipo z dobrim zgledom, s spodbudo ter z jasno komunikacijo. Takšno pot voditeljstva zagotovo ni najlažje implementirati, a dolgoročno prinese prave rezultate. Kot pravi Tom Peters: »Voditelji ne ustvarjajo sledilcev, voditelji ustvarjajo še več vodij«. In to je prava pot voditeljstva.

Anamarija Meglič, direktorica, Zavod Ypsilon

Sonja Klopčič me je navdušila s svojim iskrenim in skromnim pristopom. Redko imamo namreč priložnost spoznati prve menedžerske korake in številne izzive, ki jih je potrebno premagati ob prvem nastopu direktorskega položaja.

Teja Rajšp, predstavnica za odnose z javnostmi, TSmedia

Sonja je izjemna voditeljica in tudi njen nastop ni bil manj kot izjemen. Navdušila me je s svojo iskrenostjo in preprostostjo s katerima je delila močne izkušnje. Prav njen pogum in pristno sprejemanje zmag in porazov sta to, kar me je resnično navdušilo.

Lara Delić, Profiles International Slovenia