sl Slovenščina

Danes smo se srečali s predstavnicama Ustanove za Pediatrično kliniko, predsednico mag. Marino Praprotnik, dr. med. in Alenko Klun, izvršno sekretarko ter predali donacijo platforme AmCham YOUng.

Video izjave posameznic in posameznikov, ki jih aktivno ustvarjajo AmCham YOUng in jih te dni lahko spremljate na AmCham socialnih omrežjih, smo prevedli v donacijo za nakup kapsulne endoskopije, ki omogoča preiskavo ozkega črevesja pri otrocih in mladostnikih. Donirali smo 2.000 EUR in upamo, da bomo s tem olajšali potrebne preiskave in pot do diagnoze ter zdravljenja. Ker pa delati dobro ni le enkratna donacija, bomo z Ustanovo za pediatrično kliniko sodelovali naprej in k sodelovanju povabili tudi vse vas! Še veliko dobrega lahko naredimo skupaj.

V našem pogovoru se nismo mogli izogniti težki epidemiološki situaciji v kateri zdravnice, zdravniki, medicinske sestre in vse zdravstveno osebje delujejo te dni. Borijo se, ker je na drugi strani človek, otrok, mama, brat, babica, ki potrebuje zdravljenje in pomoč. Vsem hvala in poklon!

Ostanimo človek človeku človek!