sl Slovenščina

19. maj 2015, Denver

Delegacija slovenskih podjetij, ki jo že drugo leto organizirata Ameriška gospodarska zbornica – AmCham Slovenija in Javna agencija SPIRIT Slovenija v sodelovanju z Veleposlaništvom Republike Slovenije v Washingtonu, se je skupaj z več kot 300 udeleženci iz 14 držav, udeležila dogodka World Trade Day, najbolj pomembnega mednarodnega poslovnega srečanja v Denverju in tako izkoristila izjemno priložnost za poslovne sestanke in povezovanje.

Zvezna država Kolorado je lani dobila priznanje kot najhitreje rastoče poslovno okolje v ZDA (vir: Business Insider 2014) in priznanje kot eno izmed najbolj ugodnih poslovnih okolij za razvoj podjetništva in inovacij ( vir: U.S. Chamber of Commerce 2014). World Trade Day 2015, ki ga organizira World Trade Center Denver, zato predstavlja pomembno mednarodno poslovno srečanje in zanimivo platformo za povezovanje in mreženje. Slovenska podjetja so bila deležna velikega zanimanja s strani lokalnih podjetij, saj so poleg zanimivega programa vzporedno cel dan potekali tudi poslovni sestanki in mreženje.

»Slovenijo in zvezno državo Kolorado povezuje močno prijateljstvo, ki temelji tako na gospodarskem sodelovanju kot strokovnem sodelovanju Nacionalne garde in Slovenske vojske«, je danes na sprejemu povedal dr. Božo Cerar, Veleposlanik Republike Slovenije v Washingtonu, D.C. in nadaljeval, »vesel sem, da je organizator World Trade Center Denver prepoznal potencial gospodarskega sodelovanja, saj je slovenski delegaciji med vsemi 14 državami, ki so bile tukaj prisotne, namenil res veliko pozornosti. Veleposlaništvo Repubilke Slovenije zelo spodbuja in podpira iniciative in aktivnosti gospodarskega sodelovanja med ZDA in Slovenijo, hkrati pa si ob tovrstnih delegacijah in poslovnem mreženju skupaj s podjetji prizadevamo, da vsaka delegacija za podjetja prinese konkretne rezultate, kvalitetne poslovne stike in uspešne poslovne zgodbe.«

18. maja 2015 pa je slovensko delegacijo takoj ob prihodu v Denver, prvi sprejel Lucky Vidmar, častni konzul Republike Slovenije v Koloradu. Na sprejemu častnega konzula so bili predstavniki slovenske skupnosti in prijatelji Slovenije, med njimi sta bila tudi major general H. Michael Edwards in dr. Ron M. Sega. Poslovna pot v Colorado bo trajala od 18. do 22. maja 2015. Podpornika delegacije sta Javna agencija SPIRIT Slovenija in Veleposlaništvo Republike Slovenije v Washingtonu, D.C.



Več informacij: Petra Kocjan, petra.kocjan@amcham.si, tel: +386 8 205 13 51